ManşetEmekTürkiye

Özilhan’ın evinin önünde toplanan yüze yakın Migros işçisi gözaltına alındı

0
DGD-SEN

İstanbul Esenyurt’taki deposunda çalışan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD) üyesi işçiler daha insanca koşullarda yaşamak için başlattıkları iş bırakma eylemini sürdürüyor. Migros işçileri yüzde 8’lik ücret artışı protestosuna 16’ıncı gününde Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın evi önünde devam etti.

Özilhan’ın evi önünde insanca çalışma koşulları için taleplerini seslendiren işçiler, polisler tarafından gözaltına alındı. DGD-SEN tarafından yapılan açıklamaya göre; yüze yakın işçinin, DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar’ın ve sendika yöneticilerinin gözaltına alındı. DGD-SEN tarafından yapılan açıklamaya göre protesto gerçekleştiren işçiler polisler tarafından darp edildi.

İşçiler “4 TL zam istedik 251 işçi işten atıldık”, “Biz hırsız değiliz, yoksul işçileriz, çaremiz direniş” dövizleriyle protesto gerçekleştirdiler.

Ne olmuştu?

Migros’un İstanbul Esenyurt’taki deposunda çalışan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası üyesi işçiler 3 Şubat’ta daha insanca koşullarda yaşamak için eylem başlattılar. 450 işçinin katıldığı eylemde “Hakkımızı istiyoruz” şeklinde sloganlar atıldı. İşçiler Twitter’da da #MigrosDepoyaSesVer ve #MigrosDepoAyakta etiketleriyle taleplerini paylaştılar.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.