ManşetEmekTürkiye

Migros depo işçileri iş bırakma eyleminde vatandaşa seslendi: Yanımızda olun

0

Migros’un İstanbul Esenyurt’taki deposunda çalışan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD) üyesi işçiler daha insanca koşullarda yaşamak için başlattıkları iş bırakma eyleminin ikinci gününde.

450 işçinin katıldığı eylemde “Hakkımızı istiyoruz” şeklinde slogan atılıyor. İşçiler Twitter’da da #MigrosDepoyaSesVer ve #MigrosDepoAyakta etiketleriyle taleplerini paylaşıyor.

Migros marketler grubunda taşeron firmada çalışan işçiler, yapılan zammı yeterli bulmayarak iş bırakma eylemi başlattı. Zor koşullar altında çalıştıklarını ve emeklerinin karşılığını alamadıklarını dile getiren işçiler, bir araya gelip sloganlar atarak yapılan zammı protesto etti.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası kamuoyunu 14.00’da Esenyurt Migros Depo önünde iş bırakan depo örgütleriyle dayanışmaya çağırdı.

‘Hakkımızı istiyoruz’

İHA’nın aktardığına göre; depoda çalışan Bekir Gök çalışma şartlarının zorluğundan bahsederek “Migros’un deposunda taşeron firmaya bağlı çalışıyoruz. Bize asgari ücreti dayatmaya çalışıyorlar. Biz hamallık yapıyoruz vatandaş marketten 1 tane yağ alınca zorlanıyor biz kolilerce taşıyoruz. Biz bu çalışmayı asgari ücrete yapmayacağımızı belirttik ancak onlar kabul etmedi. Şu an burada iş durmuş durumda biz hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.