Spor

Manchester United’da Ferguson’ın yerini Moyes alacak

0

Manchester United futbol takımının teknik direktörü Sir Alex Ferguson’ın 26 yılı aşkın bir sürenin ardından görevi bırakacağını açıklaması ardından kulübün başına Everton takımının hocası David Moyes’in geçeceği açıklandı.

Everton’da 11 yıl görev yaptıktan sonra takımından ayrılacak olan Moyes’e, Ferguson’ın tavsiyesi üzerine teklif gittiği bildiriliyor.

50 yaşındaki teknik direktör, Everton’la yollarını sezon sonunda ayıracak.

Emekliliğe ayrılacağını geçen Çarşamba günü açıklayan Ferguson, “David Moyes üzerinde hepimiz uzlaşma sağladık” dedi.

Ferguson ayrıca, Moyes’i eskiden beri hayranlıkla takip ettiğini ve 1998 yılında kendisine Manchester United’da bir pozisyon teklif ettiğini de söyledi.

David Moyes resmi açıklamaların yapılmasının ardından, “Sir Alex’in beni bu göreve layık görmesinden çok memnunum” dedi.

Moyes, Manchester United’daki görevine 1 Temmuz 2013 tarihinde başlayacak.

Moyes, “Gelmiş geçmiş en iyi teknik direktörün yerini almanın oldukça zor olacağını biliyorum. Fakat Manchester United gibi bir takımı yönetme teklifi, her gün karşınıza çıkan bir teklif değil. Yeni sezonda göreve başlamak için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Moyes, Everton Kulübü yönetimi ve taraftarlarına da teşekkür ederek, Everton’ın ligi mümkün olan en iyi noktada bitirmesi için sezon sonuna kadar elinden geleni yapacağını söyledi.

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.