ManşetSivil Toplum

“Malazgirt yolu” açılışında ODTÜ’lülere polis müdahalesi

0

Güncelleme (15.18)

ODTÜ’lülerin Başbakan ve Gökçek’in katılımıyla açılışı yapılacak yola yürüyüşleri kampüs içine giren polisler gaz bombası ve tazyikli su ile engelledi. Plastik mermi de kullanan polise karşı ODTÜ’lüler barikatlar kurdu.

Başından plastik mermiyle yaralanan öğrenci ambulansla hastaneye kaldırıldı.Öğrencinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Polisin gaz bombası ve tazyikli su ile saldırısı karşısında öğrenciler havai fişeklerle karşılık veriyor. Ormanın içerisine de gaz bombası atılıyor. Öğrenciler olası bir yangın durumunda yangın söndürme tüpleriyle olay yerinde . 

Polis anonsu: “Hepiniz kameralardan tespit ediliyorsunuz, öğrencilik hayatınız kalmaz.Geleceğinizi karartmayın. Yola barikat kurup güvenlik güçlerine saldırmayın ”

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) planına itiraz süresi dolmadan bir gecede yapımına başlanan yol, “1071 Malazgirt Bulvarı” adıyla bugün açılıyor. Yol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katılımıyla saat 14.00’de açılacak.Öğrenciler, “Açılışa tüm halkımız davetlidir” çağrısına toplu halde katılmayı planlıyor. Kampüs girişlerinde çevik kuvvet polisleri ve TOMA’lar var.

BhUPWqsIYAAcmBl

 

ODTÜ öğrencileri ODTÜ Kampüsüne girmek istedi. Özel güvenlik görevlilerinin buna izin vermemesi üzerine arbede yaşandı. A1 Kapısında girmek isteyen grup, güvenliği aşarak içeri girdi. Grubun açılışın olduğu alana gitmek istediği belirtildi.

BhURDghIEAAwn1v

Öğrenciler dün Başbakan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına tepki olarak “Sümeyye de geldi mi?”, “Alo babacığım”, “Eritemezsiniz”, “Sıfırlayamazsınız” dövizleri taşıyor.

(Bianet/Cumhuriyet/Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.