Doğa MücadelesiManşet

Limak’ın AOÇ arazisindeki rezidans projesine yargıdan iptal kararı

0

Limak Holding’in Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde yapmak istediği rezidans ve ticaret merkezine olanak sağlayacak imar planı değişikliği, Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Mahkeme kararında, imar planı değişikliğinin AOÇ’nin doğal yapısını ve bütünlüğünü bozacağına yer verildi.

Söz konusu değişiklik Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yargıya taşınmıştı ve üç ay önceki bilirkişi raporunda imar planı değişikliğinin hukuka aykırı olduğu ifade edilmişti.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin açıklamasında “Bilirkişiler ders niteliğinde rapor sunarken Ankara 7. İdare Mahkemesi, söz konusu planların AOÇ’nin doğal yapısını ve bütünlüğünü bozacağını, alanda konut, ticaret ve sanayi kullanımlarına yer verilemeyeceğini vurgulayarak söz konusu planları iptal etti” diye konuştu.

Atatürk Orman Çiftliği alanları özgürleşene ve hak ettiği şekilde yönetilene kadar mücadeleye devam edileceğini aktaran Candan, “Atatürk Orman Çiftliği bizimdir; Limak sen başka çiftliğe” ifadelerini kullandı.

‣ Atatürk Orman Çiftliği için yeni imar planı değişikliğine de iptal
‣ Nevşehir Kalesi Yenileme Alanı kararı iptal edildi
‣ Dikmen Vadisi’nin yapılaşmaya açılmasına yargı engeli

Candan, bilirkişilerin de daha önce plan değişikliklerinin hukuka aykırı olduğunu ve planlama alanının Atatürk Orman Çiftliği’ne kazandırılması gerektiği yönünde rapor sunduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Yargı bilirkişi raporunu esas alarak Atatürk Orman Çiftliği alanlarına konut, ticaret ve sanayi kullanımlarına yer verilemeyeceğini ortaya koymuştur. Çimento Fabrikası endüstri mirası olarak korunmalı, alan Atatürk’ün şartlı bağışına uygun olarak ağaçlandırılmalıdır. Kamu yararı adına sevindirici olan bu karar, ranta açılan tahsislerle ve yollarla talan edilen tüm AOÇ alanları için emsal olmalıdır.”

You may also like

Comments

Comments are closed.