Doğa MücadelesiManşetYerel

Dikmen Vadisi’nin yapılaşmaya açılmasına yargı engeli

0

Mimarlar Odası Ankara Şubesi‘nin Dikmen Vadisi’ndeki  yeşil alanları yapılaşmaya açan plan değişikliklerini taşıdığı Ankara 11. İdare Mahkemesi, işlemleri iptal etti.

Mahkeme, Dikmen Vadisi Son Etap 1. Kısım KDGPA 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli imar planları değişikliğine ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 11.10.2019 tarih ve 1370 sayılı kararına ilişkin dava konusu işlemleri kamu yararına ve planlama esaslarına aykırı buldu.

Karakuş Candan: Yargı mücadelemizi haklı buldu

Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları söyledi:

“Pandemide en büyük ihtiyaç duyduğumuz nefes alanlarımız betona ve ranta kurban edilmek isteniyor. Ankara’da kamu yararına ve planlama esaslarına aykırı plan değişiklikleriyle vadiler yapılaşmaya açılıyor. Başkent’in tüm doğal ve kültürel varlıklarını korumak için dün olduğu gibi bugün de hukuksal mücadelemizi sürdürüyoruz. Dikmen Vadisi’ni beton duvarlarla çevirecek, vadiler sistemini bitirecek ve kenti nefessiz bırakacak plan değişikliklerini yargıya taşımaya devam ediyoruz. Yargı kararları da verdiğimiz mücadelenin haklılığını ortaya koymaya devam ediyor.”

‘Ankara’nın vadileri ve ekolojik sistemi korunmalı’

Ankara’nın vadilerini kaybettiğine dikkat çeken Karakuş Candan, “Başkent’in nefesini kesmelerine ve rant vadilerine geçit vermeyeceğiz. Özellikle İmrahor, Şirindere, Hacıkadın, Zir, Dikmen, Kıbrıs, Büyükesat vadilerindeki plan değişiklikleriyle bir rant organizasyonu söz konusu, bir dolu yapılaşma ile vadiler sistemini bozdular. Yapılaşma yasaklı bölgeleri imara açmak ciddi felaketleri de beraberinde getirmektedir. Bunun örneklerini pek çok kez yaşadık. Bilime ve tekniğe aykırı plan değişikliklerinde ısrar etmek akla ziyan bir durumdur. Ankara’nın vadiler sistemi ve ekolojik dengesi korunmalıdır” diye konuştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.