Kripto para borsası Thodex’te 2 milyar dolarlık vurgun iddiası

Türkiye'de işlem yapan kripto para borsalarından Thodex'te iki gündür işlem yapılamıyor. 391 bin kişinin işlem yaptığı platformun kurucusunun 2 milyar dolarlık kripto parayla Tayland'a kaçtığı öne sürülüyor.

Şirket iki gün önce yaptığı açıklamasında altı saat sürecek planlı bakım çalışmasının ardından tüm sorunların giderileceğini duyurmuştu. Duyurulan sürenin ardından sorunun devam etmesi üzerine şirket bir açıklama daha yapmış, bu kez bakım çalışmasının dört-beş gün süreceğini belirtmişti.

Ancak devam eden sorun nedeniyle Thodex’te aktif hesabı olan 391 bin kişi panik yaşadı. Kripto para yatırımcılarını endişelendiren iddia ise Thodex’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer‘in 2 milyar dolarlık kripto para ile Tayland‘a kaçtığı yönünde. Özer’in sosyal medya hesaplarını da kapattığı öğrenildi.

Polis şirkette inceleme yapıyor

İddialara yönelik emniyet güçleri inceleme başlattı. Thodex’in İstanbul Kadıköy‘deki merkezine polis ekipleri sevk edildi. Siber suçlarla mücadele ekipleri şu anda şirkette inceleme yapıyor.

Günlük 1.3 milyar dolarlık rekor işlem hacmine ulaşmasının ardından işlemlere tamamen kapanan Thodex’in sitesinde de sorunun devam ettiğine yönelik duyuru dışında bir şey yer almıyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR