Hayvan HaklarıManşet

Köpeğe şiddet uygulayan sanığa iki yıl altı ay hapis cezası

0
Fotoğraf: DHA

Ataşehir’de Ağustos 2021’de tavuklarına saldırdığı iddiasıyla Duman isimli sokakta yaşayan köpeğe şiddet uygulayan Hasan Kılıç hakkında ‘Evcil hayvanlara zalimce kötü muamelede bulunma‘ suçundan iki yıl altı ay hapis cezası verildi.

Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde bugün görülen duruşmaya tutuksuz sanık Hasan Kılıç, avukatıyla katıldı. Duruşmaya müşteki avukatı Selda Bulut, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları da katılım gerçekleştirdi.

İlgili haber: Beykoz’da sokak köpeklerine havalı tüfekle saldırı

Üst sınırdan cezalandırılması talep edildi

Avukat Selda Bulut, “Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz. Yaşama hakkı kutsaldır. Sokak hayvanlarının korunmaya ihtiyacı var. Verilecek karar toplum vicdanı açısından değerlidir, adalete güveniyoruz” şeklinde konuştu. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatı ise “Olay ölümle neticelenmiş, zararın giderilmesi söz konusu değil. Üst sınırdan cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

DHA’dan Halil Sadri Yılmaz’ın aktardığına göre; son sözü sorulan Hasan Kılıç “Ben çok pişmanım, çok üzgünüm. Maksadım hayvana zarar vermek değildi. O an şekerim yükseldi. Bütün cezalarımı ödedim, başka bir ceza gelirse de seve seve öderim. Beraatimi talep ediyorum” diye konuştu. Hasan Kılıç önceki ifadesinde, köpeğin yedi tavuğunu öldürdüğünü, bir tavuğu da ağzında görünce müdahale etmek istediğini, bu sırada kendisine saldırması nedeniyle vurduğunu söylediği aktarıldı.

‘Evcil hayvanlara zalimce kötü muamelede bulunma’dan hapis cezası

Davayı karara bağlayan mahkeme, Kılıç’ın 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanun‘un 28. maddesine yeni eklenen ve 12’nci maddesinde yer alan ‘Evcil hayvanlara zalimce kötü muamelede bulunma‘ suçundan önce üç yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın duruşmadaki tutum ve davranışlarını lehine takdiri gerekçe göstererek cezada takdiri indirim yapan mahkeme, sanığın iki yıl altı ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

You may also like

Comments

Comments are closed.