Hayvan HaklarıManşet

Konya barınağında köpeği işkenceyle öldüren iki sanık hakkındaki cezaya itiraz

0
Aynı tarihte gözaltına alınan iki şüphelinin nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:x

‘Alt sınırdan ceza verilmemesi gerekir’

“Yürütülen soruşturma sonucunda 08.12.2022 tarihli iddianame ile her 2 şüpheli hakkında, ‘Bir ev hayvanını veya evcil hayvanını kasten öldürme’ suçundan Konya Asliye Ceza Mahkemesi’ne kamu davası açılmıştır. Konya 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nce 20.01.2023 tarihinde sanıklar M.B ve S.Ç hakkında karar verilmiş olup, Cumhuriyet Başsavcılığımızca her iki  sanık hakkında alt sınırdan daha fazla uzaklaşılması (daha fazla ceza verilmesi) gerektiği ve haklarında verilen hükmün açıklamasının geri bırakılmaması gerektiği gerekçeleri ile karar aleyhine itiraz yoluna başvurulmuştur. İtirazın değerlendirilmesi süreci devam etmektedir.”

Ne olmuştu?

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait barınakta bir köpeğin eziyet edilerek öldürülmesine ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine barınakta görevli Murat Bacak ve Sefa Çakmak tutuklanmıştı.

‣ Konya Barınağı’ndaki köpeği kürekle öldüren sanıkların tahliyesine itiraz
‣ Konya’da köpeği öldürenlerin tahliyelerine yapılan itirazlara ret
‣ Konya’daki cinayete İstanbul’da protesto: Hayvan haklarını savunduğumuz için ters kelepçeyle gözaltına alındık
‣ Cehennem…
Konya’da barınaktaki köpeği kürekle öldüren işçilere ‘iyi hal’den indirimli ceza: Serbest bırakıldılar

İddianamede, sanıkların “Ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme” suçundan altışar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmiş, yargılama sonucu ise bir yıl üçer ay hapis cezasına çarptırılan sanıkların barınakta veteriner teknisyen ve sağlık teknisyeni olarak görev yapmaları “nitelikli hal” sayılarak ceza önce bir yıl altı aya çıkarılmış, mahkeme daha sonra cezayı “iyi hal” indirimiyle bir yıl üçer aya indirerek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti.

‣ Konya’daki barınak vahşeti için iddianame hazırlandı
‣ Sokakta yaşayan hayvanlara yönelik şiddeti durdurmak için rekor destek
‣ Hayvan hakları savunucuları Ankara’da buluştu: Ormanda barınak olmaz
Karara hayvan hakları aktivistleri, hukukçular ve hayvanseverler büyük tepki göstermişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.