Hayvan HaklarıManşet

Konya’da köpeği öldürenlerin tahliyelerine yapılan itirazlara ret

0

Konya’da bir köpeği kürekle döverek öldüren belediye çalışanının tahliyesine yapılan itirazlar nöbetçi mahkeme tarafından reddedildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Konya Büyükşehir Belediyesi‘ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi‘nde köpeği kürekle öldüren Murat Bacak ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak‘ın tahliyelerine itiraz etmişti. Nöbetçi üst mahkeme olan Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın itirazını reddetti.

‣ Konya Barınağı’ndaki köpeği kürekle öldüren sanıkların tahliyesine itiraz
‣ Konya’daki cinayete İstanbul’da protesto: Hayvan haklarını savunduğumuz için ters kelepçeyle gözaltına alındık
‣ Cehennem…

Bu süreçte Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de iki sanığın tahliye edilmesi kararına itiraz etti. Bu kez de nöbetçi olan Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı reddetti.

Neler yaşandı?

Konya’nın Meram ilçesi Sefaköy Mahallesi’nde bulunan AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevli, bir köpeği kürekle katletmişti.

‣ Konya’daki barınak vahşeti için iddianame hazırlandı
‣ Sokakta yaşayan hayvanlara yönelik şiddeti durdurmak için rekor destek
‣ Hayvan hakları savunucuları Ankara’da buluştu: Ormanda barınak olmaz

16 Kasım’da yaşandığı belirtilen olayın görüntüleri 24 Kasım’da sosyal medyada paylaşıldıktan sonra büyük tepkiye neden olurken, görüntülerin yayınlanmasından sonra gözaltına alınan Murat Bacak ve Sefa Çakmak, ‘ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameyle altışar yıla kadar hapisleri istenen Murat Bacak ve Sefa Çakmak, 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2 Ocak’ta görülen duruşmada tahliye edildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.