Hayvan HaklarıManşet

Konya’da barınaktaki köpeği kürekle öldüren işçilere ‘iyi hal’den indirimli ceza: Serbest bırakıldılar

0

Konya Büyükşehir Belediyesi‘ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi‘nde bir köpeği eziyet ederek öldüren sağlık teknisyeni Murat Bacak ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak, iyi hal indirimli cezaya çarptırılmalarının ardından serbest bırakıldı.

Haklarında altışar yıla kadar hapis cezası istenen sanıklara önce birer yıl hapis cezası verildi. Bu ceza nitelikli halden bir yıl altı aya çıkartıldı. Sanıkların pişmanlık beyanları nedeniyle ise ceza bir yıl üç aya indirilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Konya 14. Asliye Ceza Mahkemesi‘ndeki duruşmaya taraf avukatları ve davaya katılma talebi bulunan bazı barolar ile hayvanları koruma derneklerinin temsilcileri katıldı.

Mahkeme, katılma taleplerini reddettikten sonra verdiği aranın ardından sanıklar hakkındaki kararı açıkladı.

‣ Konya Barınağı’ndaki köpeği kürekle öldüren sanıkların tahliyesine itiraz
‣ Konya’da köpeği öldürenlerin tahliyelerine yapılan itirazlara ret
‣ Konya’daki cinayete İstanbul’da protesto: Hayvan haklarını savunduğumuz için ters kelepçeyle gözaltına alındık
‣ Cehennem…

İyi hal indirimi

Sanıklar Bacak ve Çakmak’a “evcil hayvanı kasten öldürme” suçundan önce birer yıl hapis cezası verildi.

Ardından sanıkların barınakta veteriner teknisyen ve sağlık teknisyeni olarak görev yapmaları “nitelikli hal” sayılarak ceza bir yıl altı aya çıkarıldı.

Mahkeme daha sonra cezayı “iyi hal” indirimiyle bir yıl üçer aya indirerek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Altışar yıla kadar hapis cezası isteniyordu

Konya’nın Meram ilçesi Sefaköy Mahallesi’nde bulunan AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevli, bir köpeği kürekle katletmişti.

‣ Konya’daki barınak vahşeti için iddianame hazırlandı
‣ Sokakta yaşayan hayvanlara yönelik şiddeti durdurmak için rekor destek
‣ Hayvan hakları savunucuları Ankara’da buluştu: Ormanda barınak olmaz

16 Kasım’da yaşandığı belirtilen olayın görüntüleri 24 Kasım’da sosyal medyada paylaşıldıktan sonra büyük tepkiye neden olurken, görüntülerin yayınlanmasından sonra 25 Kasım’da gözaltına alınan Bacak ve Çakmak, ‘ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameyle altışar yıla kadar hapisleri istenen Bacak ve Çakmak, 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2 Ocak’ta görülen duruşmada tahliye edilmişti.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıkların tahliyelerine itiraz etmişti. Nöbetçi üst mahkeme olan Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Ocak’ta savcılığın itirazını reddetmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.