Enerji

Kıbrıs’ta Akkuyu alarmı: Nükleer santraller ve etkileri konferansı

0
Soldan sağa, Kıbrıs Postası gazetesinden Hasan Yıkıcı, Dr. Ful Uğurhan ve Devin Bahçeci

Nükleere Hayır Platformu, Cumartesi günü Kıbrıs’ta “Nükleer Santraller ve Etkileri” konulu uluslararası bir konferans gerçekleştirdi.

Kıbrıs Postası gazetesinden Hasan Yıkıcı konferansa katılan TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Mersin Nükleer Karşıtı Platform Yürütme Kurulu üyesi ve Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan ve Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyaları Sorumlusu Devin Bahçeci ile görüştü.

Soldan sağa, Kıbrıs Postası gazetesinden Hasan Yıkıcı, Dr. Ful Uğurhan ve Devin Bahçeci

Soldan sağa, Kıbrıs Postası gazetesinden Hasan Yıkıcı, Dr. Ful Uğurhan ve Devin Bahçeci

Kıbrıslıların mücadeleye tam zamanında başladığını belirten ve Litvanya’nın kendi topraklarına 20 km uzağında Rusya tarafından yapılmak istenen santrali iptal ettirdini anımsatan TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, “Siyasilerin de artık saflarını belli etmesi gerekiyor. Burada önemli olan engelleyebilir miyiz engelleyemez miyiz tartışmasından ziyade tavrın ortaya konulmasıdır. Tavrın insandan ve yaşamdan doğru ortaya konulması çok önemlidir” dedi.

Santralden öncelikle Kıbrıslıların etkilenme ihtimalinin yüksek olduğunu vurgulayan Mersin Nükleer Karşıtı Platform Yürütme Kurulu üyesi ve Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, “Yaşam hakkını savunma adına buna hayır denmelidir. 4 bin sayfaya yakın bir ÇED raporu var ama içi bomboş. Bütün gerçekleri gizliyorlar. Mutlaka sokakta olunmalı. O zaman kitleler hayır dediğinde onlar güçlü durmakta zorlanacaklar. Halkın gücünün karşısında dayanmakta zorlanacaklar.” diye konuştu.

Sokağa çıkıp mücadele etmenin tek koşul durumuna geldiğini söyleyen Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyaları Sorumlusu Devin Bahçeci ise, hep beraber bu santralin yapılmasını engelleyebiliriz dedi ve ekledi, ““Bu santralin her türlü pisliği ile Kıbrıs baş etmek zorunda kalacak ama herhangi bir şekilde bunun karar alma sürecine dahil edilmedi.”

(Kıbrıs Postası)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.