Hafta SonuManşet

[Kedi-Siz] Nuri Harun Ateş: Kedisiz sokak düşünemiyorum

0

Bir İrlanda Atasözü diyor ki; “Kedilerden hoşlanmayan insanlardan uzak durun.” Oysa yazar da konukları da İrlandalı değil. Onlar sadece kedilere gönül vermişler. Tolga Öztorun her hafta kendi sevdiği kedicileri sizin için misafir ediyor.[Kedi-Siz] kedisiz yaşayamayanların toplanma noktası. Her cumartesi sizinle…

***

Kendisine “Kafası Karışık” diyor, bir de “Kontrtenor” diyor. Kontrtenor olduğu kesin de ben kafasının karışık olduğuna pek inanmıyorum. Sahnede canının istediği gibi giyiniyor, kah arya söylüyor kah arabesk, pop, nostalji canı ne isterse söylüyor.

Nasıl karışık olsun ki o güzel kafa?

Aslında fazlaca eğlendiren şahane sahne gösterileri yapan bir şov adamı. Bazen de öyle bir şarkı söylüyor ki hüzne boğuluyorsunuz.

Çoğu zaman iyi ki var dediğim müzisyenlerden biri oldu.

Çünkü o Nuri Harun Ateş

***

22 – Nuri Harun Ateş: Kedisiz sokak düşünemiyorum

Tolga Öztorun: Hemen hızlı girişi Rukiye ile yapalım istiyorum. Hikâyesini dinlemek istiyorum. Hayatına nasıl girdi? Karakteri nasıl? Ondan sonra hayatında neler değişti? Bize anlatır mısın?

Nuri Harun Ateş: Hayatımda bir kedi olsun istiyordum. Sokaktaki her kediye musallat olmaktan bitap düşmüştüm çünkü. Hem aşısı, kuduzu derken bin tane tehlike atlatıyorsun. Ne alaka deme babaannemin can dostunu kuduzdan kaybettik yani benim için çocukluk travmasıdır ama hayvanları da seviyorum nerede görsem üstlerindeyim.

Bari bir kedim olsun da mahalledeki canlılar bir oh desin dedim. Ama büyük kedi istiyordum, hiçbir canlının çocukluk dönemiyle başa çıkamazdım kendimi biliyorum. Neyse bu Rukiye’yi de ilk evlat edinenler sokağa bırakmış, bu sokakta perişan olmuş, ölümlerden dönmüş, illallah demiş kızcağız.

 

Eve geldik bir huysuz bir huysuz anlatamam, hemen koltuğa pisledi ve buna 6 ay devam etti. E aldım artık atsan atılmaz satsan satılmaz, mecbur koltuğu attım Rukiye kaldı ve sonra yavaş yavaş sakinledi ve bir meleğe dönüştü.

Yani melek derken eski haline göre melek diyorum. Yoksa o hala sevgisiz, şirret bir kedi. Ama çok seviyorum kızımı hatta hiçbir canlıyı bu kadar sevmiyorum bile diyebilirim. O kadar yani :)

Tolga Öztorun: Çıkarılmaya çalışılan yeni hayvan koru-ma yasasına göre artık sokaklarda kedi istenmiyor. Evde bile bakabileceğimiz kedi sayısını yasa metre kare ile belirliyor. Kedisiz sokak olur mu?

Nuri Harun Ateş: Hah bir o yasamız eksik çünkü. Nasıl medeniyiz nasıl saygılı nasıl temiz tatlı bir ülkeyiz.

Neyse ben kedisiz sokak düşünemiyorum, yurtdışındaki beni rahatsız eden tek şey kedisiz sokaklar. Açıkçası evdeki hayvanlara üzülüyorum. Resmen hapiste geçiriyorlar hayatlarını. Üzülecek çok şey var, bezdim valla.

Neyse umarım çıkmaz bu tatlı yasa.

Tolga Öztorun: Tüm dünya genelinde devam eden “satın alma sahiplen“ kampanyalarına ne diyorsun? Sokak kedilerinin sahiplenme şanslarını arttırmak için neler yapılabilir?

Nuri Harun Ateş: Satın alma bölümünü konuşmaya bile gerek yok. Hatta ben insanlara da doğurma evlat edin deme yönelimindeyim.

Sokak hayvanlarının sorumlu aileleri olsunlar ister evde ister sokakta yaşayan canlılara karşı sorumluluk ve merhamet duysunlar. İşte o zaman sokaklar da evlerimiz gibi olur.

Tolga Öztorun: Teşekkür ediyorum, iyi ki varsın.

 

 

 

 

Röportaj: Tolga Öztorun

(Yeşil Gazete)

 

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.