Köşe YazılarıManşetYazarlar

AKP’ye hatırlatma: Köpekleri öldürmeye kalkışmak, soykırım demektir, suçtur!

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi kurmayları 2021 yılında yürürlüğe sokulan ve düzenli uygulanamayan yasayı hiçe sayarak sokak hayvanlarının kaderini değiştirecek yeni bir yasa tasarısı hazırlıyor. Tasarı barınak resmi sitelerinde bir ay boyunca ilanı paylaşılan sokak hayvanının “uyutulması” üzerine.

“Uyutma” dedikleri pamuklara sarıp, mışıl mışıl uyutmak değil, kalbine iğne ile zehir zerk etmek anlamına geliyor. Bunu yapan kişi gözümde bir katildir, çünkü bu bir soykırımdır. Soykırım devletler tarafından uygulanamaz, uygulanması suç teşkil eder.

Hak aktivistleri katliam yasasına izin vermez

Devletler barışçıl çözümler üretmekle yükümlüdür. Kısırlaştırma, aşılama, beslenme odaklarının yapılması, halkın bilinçlendirilmesi gibi basit çözümler dünya üzerindeki tüm türlerin bir arada barış içinde yaşamasını sağlayacaktır.

Sokakta yaşayan köpeklerin popülasyonlarının artması kısırlaştırmadan sorumlu yerel yönetimlerin görevlerini yapmadığını gösterir. İlgili bakanlıkların mevcut fonları uygun olarak kullanmadığını gösterir. Bu öldürme odaklı yasa tasarısının kanunlaşması halinde ülkenin hayvan hakları aktivistleri sokaklara dökülecek ve buna izin vermeyecektir.

İlgili bakanlıkları, yerel yönetimleri ve aklı olan herkesi acilen göreve çağırıyoruz.

You may also like

Comments

Comments are closed.