Hafta SonuKitapManşet

Tavşan Papuduk’un Hayvan Hakları Etkinlik Kitabı çıktı

0

Hayvanları, doğayı seven ve koruyan nesiller yetişmesine katkıda bulunmak üzere hazırlanan  Papuduk kitap setinin, okul öncesi etkinlik kitabı yayınlandı. ‘Papuduk ile Hayvan Hakları Etkinlik Kitabı’, Beşiktaş Sadıka Sabancı Anaokulu’ndaki etkinlikte tanıtıldı.

Sabancı Vakfı’nın katkısıyla hazırlanan kitap, hayvan hakları ve sevgisi, empati, yardımlaşma gibi hayvan hakları temalı konularda, 4 yaş ve üzeri çocukların sosyal ve duygusal gelişimini pekiştiren etkinliklerle çocukların yanında olacak. ‘Oyunla öğrenme’ prensibine uygun olarak geliştirilen kitabın içerisinde; boyama, yapıştırma gibi etkinliklerle çocukların küçük kas kullanımını desteklenecek; eşleştirme, sayı sayma ve gruplama gibi alıştırmalarla da onların dil ve bilişsel gelişimlerine katkı sağlanacak.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan serinin amacını şöyle anlattı:

“Vakıf olarak 7’den 70’e tüm bireylerin, toplumsal gelişmenin sağlanmasında kilit rol oynadığına inanıyoruz. Çocukların şimdiden hayvanlara ve doğaya olan farkındalığının, sevgisinin artması ileride daha bilinçli bireyler olmalarını destekleyecek ve hatta bir sonraki nesle bu bilinci aktarma potansiyellerini güçlendirecek. Eğitici ve ilham veren Papuduk serimiz ve yeni etkinlik kitabımızla onların bu süreçlerinde yanlarında olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

PDF olarak indirilebiliyor

Tanıtım etkinliğinde Papuduk kitap seti yazarları Tolga Öztorun ve Lider Hepgenç, çocuklar ile birlikte etkinlik kitabını oyunlaştırarak uygulamalar gerçekleştirdi.

Tekir Kitap‘tan çıkan kitap, online ve fiziksel satış kanallarından satın alınabiliyor ve askıda kitap yöntemiyle dezavantajlı bölgelerdeki çocuklara hediye edilebiliyor. Etkinlik kitabının, çocuklarla çalışan sivil toplum kuruluşları, devlet okulları, öğretmenler ve belediyeler ile kurulan iş birlikleri ile ücretsiz dağıtmasına da devam edilecek. Ayrıca diğer Papuduk kitapları gibi etkinlik kitabı da Sabancı Vakfı web sitesi üzerinden PDF olarak indirilebiliyor.

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.