Hayvan HaklarıManşet

Kedi katili Fatih Öztürk’ün duruşması ertelendi

0
fatih öztürk

İstanbul‘daki Fatih Camii yakınlarında, sokak kedilerini alıp çantasına yerleştiren ve mahalle sakinlerinin itirazı sonucu onlara daha iyi bakma sözü veren; ancak ofisinde 9 kediyi zalimce öldürdüğü tespit edilen 44 yaşındaki Fatih Mehmet Öztürk‘ün, ‘birden fazla hayvanı kasten öldürmek’ suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde devam edildi ve duruşma ertelendi.

Duruşmada, mağdur avukatları ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, dava ile ilgili müdahil olmak istediklerini belirtti. Ancak mahkeme, bu kuruluşların suçtan doğrudan etkilenmemiş olmaları nedeniyle taleplerini reddetti.

13 Mayıs’a ertelenen duruşmada, sanığın akıl sağlığının değerlendirilmesi için Adli Tıp Kurumu‘ndan beklenen raporun henüz ulaşmamış olduğu bildirildi. Bu nedenle mahkeme, sanık hakkındaki adli kontrol şartlarının sürdürülmesine karar verdi.

Sanık Öztürk, Aralık 2023’teki duruşmada tutuklu yargılanırken, 23 Şubat’ta yapılan inceleme sonucunda serbest bırakılmıştı.

Hak savunucuları pes etmiyor: Hayvan hakları anayasal güvence altına alınmalı
Hayvan hakları aktivistlerinden adaylara: Hangi ahlaktan, hangi güvenli sokaklardan bahsediyorsunuz?
Hayvan Hakları İzleme Komitesi’nden rapor: 2023’te hayvanlara eziyet edenler hangi cezaları aldı?

Mahkemeyi takip etmek isteyen hayvan hakları savunucuları, duruşma salonunun kapasitesi dolayısıyla içeri alınmadı ve duruşmanın yapıldığı binanın koridorlarında bekledi. Sanık hakkında tutuklama kararı çıkmadığını öğrenen grup, duruşma sonrası “Katil Fatih” ve adalet taleplerini içeren sloganlar eşliğinde adliye önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

You may also like

Comments

Comments are closed.