Hayvan HaklarıManşet

Hak savunucuları pes etmiyor: Hayvan hakları anayasal güvence altına alınmalı

0
Hayvan hakları

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi’nden gönüllüler, bu kez İstanbul’un Bakırköy ilçesinde düzenlenen basın açıklamasında bütün türler için adalet çağrısında bulundu.

bianet’in aktardığına göre 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi sokakta yaşayan hayvanların haklarını savunmak için İstanbul’un farklı ilçelerinde aralık ayından bu yana eylemlerini sürdüren Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, dün de (3 Mart’ta) Bakırköy ilçesindeki Özgürlük Meydanı’nda bir araya geldi.

Hayvan hakları savunucuları, herkesi tüm canlılar adına barışçıl, kapsayıcı, eşitlikçi hak ve adalet politikaları geliştirilmesi için harekete geçmeye, yerel örgütlenmeler ile hayvanların sesi olmaya, birer seçmen olarak oylarını “yaşamdan yana” kullanmaya çağırdı.

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Binnaz Pike, sokakta yaşayan köpeklerin “itlaf”, “toplama” ve “uyutma” adı altında hukuka aykırı şekilde kitlesel toplatılmalarının ve katliamlarının yeniden planlandığını, yerel seçimlerde “ülkede başka hiçbir sorun yokmuşçasına” hayvanların hedef tahtası haline getirildiğini vurguladı.

Köpek katili Orçun Maviş’in tutuklanması için kampanya başlatıldı
Ankara Gölbaşı’nda sahipli hayvanları ‘toplamaya’ çalışıyorlar
Kedileri asit dökerek katleden Murat Özdemir için yedi yıla kadar hapis cezası istendi

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, “Hayvan haklarının anayasal güvence altına alınmasının gerçekçi tek çözüm olduğunu biliyoruz” diyerek yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

  • Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6. maddesinde belirtildiği üzere, sokakta yaşayan hayvanların aşılanıp, kısırlaştırılıp, tedavi edilerek sevildikleri ve bakıldıkları sokaklarda, gözümüzün önünde yaşamaya devam etmesi,
  • Hayvan üretimi ve satışının yasaklanması,
  • Geçici hayvan bakımevlerinden güvenli ve dikkatli yuvalandırmalar yapılması,
  • Ceza alt ve üst sınırlarının artırılması,
  • Hayvan haklarının anayasal güvence altına alınması.
Aktivistlerin Eray ablası, Burak’ın annesinden eşit ve adil bir dünya için Yaşam için Yasa…
Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi: Hayvanların yaşam hakkı anayasal güvenceye kavuşturulmalı

İnisiyatif, açıklamasını şöyle bitirdi:

“Yineliyoruz. Artık yeter! Dostlarımızı düşmanlaştırarak birlikte yaşama kültürünü baltalayan, onları ‘doğal yaşam alanı’ adı altında ölüm kamplarına tıkma vaadiyle seçim malzemesi haline getiren siyasilere oy vermeyeceğiz.”

You may also like

Comments

Comments are closed.