Hayvan HaklarıManşet

Kedi Eros’un katili yeniden yargılanıyor: Duruşma büyük salona alındı

0

İstanbul Başakşehir‘de yılbaşı gecesi Eros adlı kediyi asansörde sıkıştırıp dakikalarca işkence ederek öldüren İbrahim Keloğlan‘a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından yeniden yargılama bugün (13 Mart) başladı.

Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde görülen duruşma için hak savunucuları sabahın erken saatlerinden itibaren adliye önünde bir araya geldi. Katılımın çok yoğun olması nedeniyle duruşma, daha büyük bir salona alındı.

AKP İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba’nın da katıldığı duruşma salonuna giremeyen onlarca hak savunucusu koridorlarda izdiham oluşturdu.

Kalabalık “Eros için adalet”, “Katil İbrahim” sloganları attı.

Davayı takip eden gönüllü avukatlardan Eda Ateş Adıyeke, avukatlar ve hak savunucularının engellendiğini, kapıların kapalı tutulduğunu ve duruşmanın saatinde başlayamadığını söyledi. 

Avukat İlke Acar ise sosyal medya hesabından “Eros için Küçükçekmece Adliyesi’ndeyiz. Hakim, kalabalık olduğu için büyük salona alacağını söyledi. Herkesi aşağı indirdi. Ancak şimdi de halk duruşma salonu önüne alınmıyor. Avukatlar bile güvenlikten zor geçiyor” dedi.

Ne olmuştu?

1 Ocak 2024’te, sabaha karşı apartmanın asansörüne binen İbrahim K., Eros’u orada gördü ve tekmelemeye başladı. Asansörden kaçan kedinin arkasından giden saldırgan, kediyi yakalayarak işkenceyle öldürdü.

Saldırganın Eros’u işkenceyle öldürdüğü anlar sitenin güvenlik kamerasıyla kaydedildi.

Gözaltına alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan sanık hakkında dava açıldı; ancak İbrahim K., 8 Şubat’ta görülen davanın ilk duruşmasında iyi hâl indirimi ile serbest bırakıldı.

Avukatların ve savcıların iyi hal indirimine yönelik itirazlarının kabul edilmesi üzerine itirazın görüldüğü Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk derece mahkemenin verdiği kararın kaldırılmasına ve dosyanın mahkemeye iadesine karar vermişti.

‣ Kediyi öldüren katile iyi hal indirimine tepkiler yağıyor
‣  İşkenceyle öldürülen kedi Eros için, hafta sonu beş ilde sokaklara çağrı: Pankartını al gel!
Kedi Eros’un katili yeniden yargılanacak
‣  Öldürülen kedi Eros için duruşmaya çağrı: Onların sesi olmak zorundayız

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.