Hayvan HaklarıManşet

İşkenceyle öldürülen kedi Eros için, hafta sonu beş ilde sokaklara çağrı: Pankartını al gel!

0

Hayvan hakları savunucuları, İstanbul Başakşehir‘deki  Ağaoğlu My World Europe sitesinde asansörde sıkıştırdığı kedi Eros‘u darp eden, kaçan hayvanı yakalayıp dakikalarca işkence ederek öldüren İbrahim Keloğlan‘ın tutuklanması için başlattıkları eylemleri Türkiye’nin dört bir yanına yayıyor.

Bu hafta sonu, İstanbul, Ankara, İzmir, Antakya ve Alanya‘da protesto eylemleri düzenlenecek. Yaşam İçin Yasa Platformu aktivistleri, Eros’un ve adaletten mahrum edilen tüm hayvanların haklarını savunmak üzere herkese yaptıkları çağrıda şunları dile getirdi:

 “6 dakika boyunca tekmelenerek öldürülen Eros’un katili dışarıda, Eros toprağın altında, biz isyandayız. Adaletten mahrum bırakılan tüm hayvan dostlarımız için bir araya geliyoruz. Eros ve hakları ihlal edilen tüm hayvanlar için, katilleri serbest bırakan adaletsizliğe karşı isyandayız; yurdun dört bir yanında eylemdeyiz! Doğup büyüdüğü sitede ailesiyle yaşayan, sevenleri tarafından özenle bakılan bir kediyi işkenceyle öldürdü, serbest bırakıldı ve hala tutuklanmadı” .

Eylemlerin tarihleri ve yerleri şöyle:

  • 17 Şubat Cumartesi 17.00 –  Ankara Sakarya Caddesi
  • 18 Şubat Pazar 14.00 – İstanbul Beykoz
  • 18 Şubat 19.30 – İzmir Alsancak Vestel önü
  • 18 Şubat 13.00 – Antakya Esenlik Pazarı
  • 18 Şubat 14.00 – Alanya Atatürk Anıtı

Hayvan düşmanı partilere oy yok

Aktivistler, eylemlerde yürürlükteki 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6. maddesini ihlal ederek yasadışı söylemler geliştiren, sokakta yaşayan hayvanların kitleler halinde toplatılıp öldürülmesini ve/veya ömür boyu hapsedilmesini seçim vaadi olarak sunan siyasilere hep birlikte sesleneceklerini de belirtti:

“Artık nefret kültürüyle beslenen ve insanı hayvana düşmanlaştıran rant peşindeki siyasilere oy vermeyeceğimizi haykıracak, barış odaklı ve hak temelli çözümler üreterek bütüncül toplumsal adalet için çabalayan, doğaya ve yaşam hakkına duyarlı adaylar görmek istediğimizi yüksek sesle dile getireceğiz. “

Başakşehir'de "Eros" adlı kedinin öldürüldüğü sitenin sakinlerinden eylem

Site sakinleri Eros için toplandı

Eros’un öldürüldüğü Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki Ağaoğlu My World Europe sitesinin sakinleri de bugün, site bahçesinde bir protesto eylemi yaptı.

“Eros için adalet” sloganları atan grup, kedinin sürekli oynadığı bahçedeki alana çiçek bıraktı.

Hayvan Hakları Platformu üyesi ve site sakini Büşra Öztürk, “Hepimizin amacı, sokak canlarımıza destek olup yanlarında olduğumuzu hissettirmek. Tüm dünyada artık bu vahşete ‘dur’ demek istiyoruz. Savcılık itirazı zaten gerçekleştirdi. Platformumuzdan avukat Merve Hanım da gerekli itirazlarda bulundu. Gönüllüler ve site sakinleri olarak süreci takip edeceğiz.” diye konuştu.

Ne olmuştu?

1 Ocak sabaha karşı apartmanın asansörüne binen İbrahim Keloğlan, orada gördüğü Eros’u tekmelemeye başlamış, kaçan hayvanı takip ederek yakaladığı hayvanı 6 dakika boyunca işkence ederek öldürmüştü. Zanlının Eros’u işkenceyle öldürdüğü anlar sitenin güvenlik kamerasına yansıdı. 16. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde görülen davada, Keloğlan suçlu bulundu ve 1 yıl 6 ay ceza aldı. Mahkeme iyi hal indirimi uygulayarak cezayı üç ay daha indirdi. Hükmün açıklamasını da geri bırakıldı. İbrahim Keloğlan, beş yıl boyunca suç işlemez ise ceza düşecek.

Kediyi öldüren katile iyi hal indirimine tepkiler yağıyor

Davanın savcısı ise tahliyeye itiraz etti. Keloğlan’ın İstanbul’daki evini terk ettiği, babasının yaşadığı Hatay‘da olduğu tahmin ediliyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.