Spor

Kayseri Kaski Eurocup finalinde

0

FIBA Kadınlar Eurocup’ta yarı final rövanş maçında da MBK Ruzomberok’u 73-65’lik skorla mağlup eden Kayseri KASKİ adını finale yazdırdı.

Slovakya’daki ilk maçı 19 sayı farkla 60-79 kazanmış olan temsilcimiz, Kadir Has Spor Salonu’ndaki maçtan da galip gelerek kupa da üst üste ikinci kez finale yükselme başarısını gösterdi. Geçen sene şampiyonluğu son maçta Dynamo Kursk’a kaptıran Kayseri Kaski, bu kez ise finalde başka bir Rus temsilcisi Dynamo Moskova ile eşleşti. Final mücadelesi de yine iki maç üzerinden olup, ilk karşılaşma 7 Mart Perşembe günü Kayseri’de, rövanşı ise 14 Mart Perşembe günü Moskova’da oynanacak.

Mücadelenin skor perdesi Veronika Cernakova’nın üçlüğü ile açılırken, maçın ilk bölümünde Asjha Jones ile etkili olan Kayseri Kaski, Katarina Tetemondova’nın sayılarına engel olamayarak ilk çeyreği 16-20 geride tamamladı. İkinci çeyrekte de oyundan kopmayan temsilcimiz, soyunma odasına sadece 1 sayı farkla 35-36 geride girerken, ikinci yarıda ise kontrolü eline alıp farkı açtı ve final periyoduna 62-53’lük üstünlükle girdi. Son çeyrekte de özellikle ribaundlardaki üstünlüğüyle skor avantajını elinde tutan Kayseri Kaski, mücadeleden 73-65 galip ayrılarak finale yükselen taraf oldu.

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.