GündemKoronavirüs SalgınıManşetSpor

Liglere de koronavirüs arası

0

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, federasyon başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından korona virüsüne karşı alınan tedbirleri açıkladı. Kasapoğlu,  “Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, dün birçok alanı kapsayan, çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu kararlar çerçevesinde bugün voleybol, basketbol, futbol federasyonları başkanlarımız, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanımızla birlikte bu kararları tekrar mütalaa ettik ve liglerin ertelenmesine hep birlikte karar verdik” dedi.

Federasyonlarla görüşmelerin süreceğini dile getiren Kasapoğlu, “Bu anlamda gerek federasyonlarımızın gerek kulüplerimizin, antrenörlerimizin ve sporcularımızın sağlıklarını koruması anlamında tüm tedbirlerin hassasiyetle yerine getirileceğine inanıyorum” diye konuştu. Bakan, toplantıda sporcuların yurt dışı seyahatlerinin de gündeme geldiğini, özellikle yabancı sporcuların yurt dışı seyahatleri ve 14 gün kuralına uyması gerektiğini kaydetti.

Özdemir: Takvim hazırlayacağız

Kasapoğlu’nun ardından söz alan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ise liglere yeniden başlanması tarihinin yapılacak çalışmalardan sonra belli olacağını söyledi: ”Liglerimizin kulüpler birliği vakıflarıyla çalışma yapıp takvim hazırlayacağız. Hedefimiz en kısa süre içinde liglerimizin başlaması, hem de seyircili şekilde başlaması. ”

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ise süreçte sporcuların endişelerini bakana ilettiklerini belirterek, “Alınan bu karar da sporcularımızı, hocalarımızı ve hakemlerimizi mutlu etti. Bundan sonra kulüplerden ve sporculardan istediğimiz şeyler olacak. Kendilerine iyi bakmalılar. Umarım kısa süre içinde ligleri yeniden başlatırız” dedi.

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.