Spor

Karşıyaka son topta yıkıldı

0

Eurochallenge finalinde Pınar Karşıyaka, bir ara 17 sayı öne geçtiği maçta Rusya temsilcisi Krasnye Krylia’ya 77-76 mağlup oldu.

İzmir’de düzenlenen Eurochallenge Final Four’unda EWE Baskets’i saf dışı bırakarak şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazanan Pınar Karşıyaka, Rusya ekibi Krasnye Krylia’yla karşılaştı.

Karşılaşmaya Andre Smith’in hücumdaki etkili oyunuyla giriş yapan Krasnye Krylia’ya karşılık temsilcimiz Karşıyaka, Bobby Dixon ve Alade Aminu’yla sayı üretti. Periyot ortasındaki moladan sonra üstünlüğü eline alan Karşıyaka, ilk çeyreği 20-17 önde kapattı.

İkinci çeyrekte Can Maxim Mutaf’ın da skora katılımıyla rakibine üstünlüğünü iyice hissettiren Ufuk Sarıca’nın ekibi, toplam 26 sayı bulduğu çeyrekte farkı 14 sayıya çıkartarak soyunma odasına 46-32 önde gitti.

Karşıyaka, üçüncü periyodun başında da üstünlüğünü korumayı başarırken farkı ilk beş dakika süresince çift hanelerde tuttu. Ancak Chester Simmons’la oyuna yeniden ortak olan Krasnye Kyrlia, çeyreğin bitiminde DeJuan Collins’in üçlüğüyle farkı bir sayıya kadar indirdi: 55-54.

Son periyot büyük bir çekişmeye sahne olurken Pınar Karşıyaka, ilk bölümde Bobby Dixon’ın oyunuyla küçük farklarla önde kalmayı başardı. ABD’li oyun kurucunun attığı kritik basketlerle rakibine üstünlük sağlayan Karşıyaka, son bir dakikaya girilirken Rus temsilcisinin skoru 76-76’ya getirmesine izin verdi. 12 saniye kala Wilson’ın serbest atışlarıyla 77-76 geriye düşen temsilcimiz, son hücumdan da yararlanamayınca mağlup oldu ve Eurochallenge’ı ikinci sırada tamamladı.

FIBA EuroChallenge Final-Four’unun MVP’si Krasnye Krylia Samara takımından Chester Simmons oldu.

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.