Ekolojik Yaşam

“Kan grubuna göre beslenme doğru mu?”

0

Blood-Type-Table-SettingsSoru 1

Sevgili Güneşin,

Son zamanlarda yeni bir şey duydum. Kan grubuna göre beslenme varmış. Buna da dikkat etmeli miyiz acaba?

Sevgiler

Seray

Yanıt 1

Sevgili Seray,

Evet böyle bir şey var. Kan gruplarına göre beslenme konusunda yazılmış kitaplar mevcut. Ayrıca bu beslenme biçimini benimseyerek mucizeler yarattıklarını iddia edenlerle de tanıştım.

Bu beslenme işi öyle iddialı bir iş ki, ne desem bilemiyorum. Kan grubuna göre beslenme konusunun dayandığı bir sav var. Kan grubumuza göre insanın beslenme evrimi arasında bir bağlantı kuruluyor. Buna göre de şunlar bunlar iyidir, bunlar şunlar da zarar verir bünyeye gibi öneriler var. Denemek lazım.

Benim mesela buna göre aslında neredeyse sadece kırmızı et ile beslenmem gerek ama bak şu işe ki vejetaryenim. Sonra, asla yememem gerektiği söylenen bakliyattır, tahıldır, bayılırım, afiyetle yerim.

Benim önerim, herkesin kendi bünyesine uyan gıdayı araması, araştırması ve bulması… Denemesi, yanılması… Sonra tekrar denemesi.

Güneşin

 

tatutaSoru 2

Sevgili Güneşin,

Ben orta yaşlı kent yaşamından sıkılmış ve de bunalmış bir beyim. Kaz Dağları’na yerleşerek doğal bir yaşam sürmek, ekolojik ilkelerle uyumlu tarımsal faaliyetlerde bulunmak, benzer ilgileri olan insanlarla tanışmak hevesindeyim. Acaba önerileriniz neler olabilir ablacığım, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Rumuz: Goncagül

Yanıt 2

Selamlar,

Bence TaTuTa çiftliklerine gidip biraz gönüllü olarak çalışın derim. Böylece hem yer, hem de insan tanımış olursunuz. TaTuTa çiftlikleri ile ilgili bilgiye www.tatuta.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Keyifli keşifler

Güneşin

Sor vatandaş sor! Ekolojik yaşamda her soruya beş cevap kampanyası başlıyor!

GÜNEŞİN’E SOR, CEVABINI AL!

Organik ürünler neden bu kadar pahalı? Organik ürünler gerçekten organik mi?, Köyde canınız sıkılmıyor mu?, Buzdolapsız mutfak olur mu?, Evde çöpleri ayırsam ne işe yarar, gittiği yerde hepsi birbirine karışıyor?, Katkılı gıdalar neden zararlı?, Dünyayı ben mi kurtaracağım? Çocuğun karma aşısı geldi, yaptırayım mı?, Cemreler hala düşüyor mu?, Nasıl çiftçi olurum?, Nereden tohum bulurum? Hem yoga yapıp hem et yiyebilir miyim? Akdeniz Fokları yok olsa ne olacak?, Çobanlık trend olmuş, doğru mu? Ben vejeteryan oldum ama annemler bilmiyor, onlara nasıl söylerim?, Yeşil zeytin ile siyah zeytin ağaçları arasındaki 5 fark? Gönüllü çalışasım var ama nerede? Dolunayda saçımı kestirirsem kel mi kalırım?  Homeopati mi dedin? Buyur?!….

Ve daha nice enteresan sorunun cevaplarını bulup buluşturacağız bu köşede.

Soruları hazırlayın, [email protected] adresine yollayın ve bekleyin, artık ne çıkarsa bahtınıza…

Güneşinesor, verdiği cevaplardan mesul değildir.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.