Mevsiminde yetişmemiş meyve-sebze, doğa şartlarıyla işbirliği yapılarak değil, doğayla mücadele ederek üretildiğinden, üretiminde hibrid tohum, böcek ilacı ve kimyasal gübre kullanım oranı yükseliyor.
Hormon takviyesi, pestisitler ve doğal olmayan üretim teknikleri ile sebze ve meyvelere neredeyse istediğimiz her zaman market raflarından ulaşabiliyoruz. Ancak besinleri mevsiminde tüketmek hem doğa hem de sağlığımız için oldukça önemli.
Yeşil Düşünce Derneği tarafından hazırlanan takvim, hangi mevsimde neleri yememiz gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Dernek, “Pazarda tezgahları dolduran renklerin tadını, açık tarlalarda, mevsiminde yetişmiş sebze meyvelerle hazırladığımız sofralarla çıkarıyoruz” diyor.
🌿🌈Ağustos, yazın son ayı ve yaz bereketini en çok hissettiğimiz ay. Pazarda tezgahları dolduran renklerin tadını, açık tarlalarda, mevsiminde yetişmiş sebze meyvelerle hazırladığımız sofralarla çıkarıyoruz.#mevsimindebeslen #mevsimselbeslen #temizgıda #adiltarım #yeşildüşün pic.twitter.com/yOpxkYKXos
— Yeşil Düşünce Derneği (@yesildusun_) August 1, 2024
Ağustos ayının sebze ve meyveleri:
- Patlican
- Bezelye
- Bamya
- Taze fasulye
- Nane
- Barbunya
- Fesleğen
- Maydanoz
- Domates
- Kabak
- Biberiye
- Börülce
- Yeşil biber
- Tere
- Mısır
- Kırmızı biber
- Dereotu
- Reyhan
- Dolmalık biber
- Karpuz
- Mürdüm eriği
- Dolmalık biber
- Kavun
- İncir
- Üzüm
- Karpuz
- Vişne
- Dut
- Kayısı
- Şeftali
- Böğürtlen