Enerji

Japon Hükümetine insansız hava araçlı “Nükleere Hayır” mesajı

0

Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin Tokyo’da bulunan başbakanlık ofisinin çatısına kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından üzerinde radyasyon simgesi bulunan bir insansız hava aracı (drone) indirildi.

44

Olayı soruşturan polis birimleri tarafından edinilen bilgiye göre insansız hava aracında üzerinde simgeyi doğru çıkaracak şekilde radyasyon bulunmakla birlikte radyasyon miktarı insana zarar verecek düzeyde değil.

Japon Devlet Televizyonu NHK’nin bildirdiğine göre bomba imha uzmanlarının bölgeden uzaklaştırdığı insansız hava aracının üzerinde bir dijital kamera ile su şişesi de bulundu.

Polisin soruşturmasının devam ettiğini belirten hükümet sözcüsü Yoshihide Suga, hedefin Japon Hükümet Binası olduğunu teyit ederken her türlü tedbirin alındığını ifade etti. Suga ayrıca olayın Ocak ayında ABD Hükümet Binası Beyaz Ev’e (White House) iniş yapan insansız hava aracı ile benzerlik taşıdığına inandıklarını da sözlerine ekledi.

Japonya Hükümet Binasında bu hadise gerçekleşirken Başbakan Shinzo Abe ise Asya Afrika zirvesi nedeniyle Endonezya’da bulunuyor.

İnsansız hava aracı eyleminin amacı kesinkes bilinmemekle birlikte Japonya Mahkemesi tarafından bugün (22 Nisan Çarşamba) onaylanan ülkenin güneybatısında bulunan bir nükleer santralin yeniden faaliyete geçme kararının bu eyleme yol açtığı düşünülüyor.

(Yeşil Gazete, Reuters)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.