Doğa

İztuzu’ndaki tartışmalı proje iptal edildi

0

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İztuzu’nda yapılmak istenen caretta caretta hastanesinin iptal edildiğini açıkladı.  Bakan Güllüce  “vatandaşa rağmen yapacak halimiz yok, madem ki istenmiyor, projeyi iptal ettik” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İlbank Sosyal ve Eğitim Tesislerinde basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda İztuzu’nda uzun süredir tartışma yaratan bir projenin iptal edildiğini açıkladı.

Buraya yapılmak istenen caretta caretta hastanesi projesinin iptal edildiğini belirten Güllüce, İztuzu’nda deniz kaplumbağalarıyla ilgili yaşananları anlamakta zorlandığını söyledi.

İztuzu’nda caretta carettaları incelemek, tedavi etmek, bilimsel çalışmalar yapmak için bir mekan bulunduğunu dile getiren Güllüce, şöyle dedi:
“Fakat çok gayrisıhhi şartları varmış. Bunun üzerine üniversite ile Bakanlık ‘Orada doğru dürüst hastane yapalım, kaplumbağaları tedavi edelim’ diye yola çıkmışlar. Peki niye başka yerde değil de orada? Çünkü başka yere götürmeye kalktığınızda yarım saatlik mesafe var, yol alınacak. Bunu temin için bir bina yapılacaktı. Fakat vatandaşa rağmen yapacak halimiz yok, madem ki istenmiyor, projeyi iptal ettik. Çevreci arkadaşlarımızın rahatsız olmasına gerek yok, hastaneyi yapmıyoruz, mevcut haliyle kalıyor orası.”

Ne olmuştu?

Caretta Caretta’ların üreme alanlarından olan İztuzu Plajı’nda deniz kaplumbağaları bakım merkezinin yapılmasına doğa korumacılar ve bölge sakinleri karşı çıkmış, ‘bu tesisin deniz kenarında olmasına gerek yok, dünyada benzer bir çok projede deniz kaplumbağalarına suni tuzlu su ile bakılıyor. Hastane plajı yapılaşmaya açacak’ açıklamasını yapmışlardı.

(Radikal / Yeşil Gazete)

 

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.