İzmir’de huzurevi arazisi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldı

Karşıyaka ilçesinde bulunan Şemikler Mahallesi’ndeki 6 bin 84 metrekarelik arazinin statüsü, önceki imar planlarında huzurevi arazisi olarak görünüyordu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı‘nın geçen yıl İzmir‘de statüsünü “özel sosyal tesis alanı” olarak değiştirdiği araziyi satışa çıkardığı öğrenildi.

Arazinin satışı Özelleştirme İdaresi tarafından “Yatırımcılara Duyuru” başlığıyla yayımlanırken, alan için geçici teminat bedeli 600 bin TL, son teklif verme tarihi de 7 Aralık olarak açıklandı.

Dava açılmıştı

BirGün‘de yer alan habere göre, bahsi geçen arazi için Özelleştirme İdaresi tarafından daha önce yapılan plan değişikliği ile 1 emsal ve 5 kat hakkı tanınmış, arazinin de özelleştirme kapsamına alındığı belirtilmişti.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi de imar planı değişikliğine karşı dava açmıştı.

Şile’de 53 dönümlük arazi de satışa çıkarıldı

Öte yandan, İstanbul Şile’de de 53 dönüm hazine arazisi satışa çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi tarafından yayımlanan ilana göre, Şile Balibey Mahallesi’nde iki ayrı parselde toplam 53 dönüm devlet arazisi, 26 Kasım’da ihale edilecek.

Atatürk Ormanı’na yakın bitişik vaziyetteki iki arsadan, yoğun ağaçlı 9 bin 914 metrekare alan için tahmini bedel 9 milyon 914 bin TL olarak hesaplanırken, 43 bin metrekarelik ikinci arsanın tahmini bedeli ise 43 milyon TL olarak belirlendi.

İlk arazi açık teklif usulü, ikinci arazi ise kapalı teklif usulü ile satışa çıkarıldı.

Bunlarla birlikte, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ve mezunları, üniversitenin arazisine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “sit alanı statüsünü yeniden tanımlama” kararını yargıya taşıdı. Yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle dava açılırken, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nün 158 yıldır kampüs alanı niteliğinde olduğu da hatırlatıldı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR