Kadın

İzmir Kitap Fuarı’nda Muğla Baro Başkanına protesto

0

Fethiye’de süren toplu tecavüz davasında sanıkların avukatlığını yapan Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan’ı İzmir Kitap Fuarı’nda konuşmacı olarak katıldığı bir etkinlikte kadınlar protesto etti.

Gönül İlhan’ın Bianet’teki haberine göre;

17. İzmir Kitap Fuarı’nda 68’liler Birliği Vakfının düzenlediği “İdamların 40. Yılında Arkadaşları Denizleri Anlatıyor” başlıklı etkinlikte konuşmacı olan Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan‘ı kadınlar protesto etti.

Sunucunun “bir tarafımda Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, diğer tarafımda Muğla Baro başkanı, Deniz Gezmiş’in yoldaşı, hapishane arkadaşı Mustafa İlker Gürkan var”  sözleri üzerine bir kadın dinleyici şöyle konuştu;

“Fethiye Adliyesinde sürmekte olan toplu tecavüz davasında tecavüzcülerin avukatlığını yapan Muğla Baro başkanı Mustafa İlker Gürkan’dır. Deniz Gezmiş’in arkadaşları tecavüzcülerin avukatlığını yapacak insanlar değildir.”

Gürkan’ın mikrofondan “yalan” diye bağırmasını ayağa kalkarak protesto eden kadınlar “tecavüzü savunmak tecavüze ortak olmaktır” yazılı pankart açtılar ve “kadın düşmanlığına son”, “kadının beyanı esastır”, “yaşasın kadın dayanışması” sloganlarını attılar.

Uzun süre alkışlarla tepkilerini sürdüren kadınlar daha sonra salondan ayrıldılar. Kadınlarla birlikte bazı dinleyiciler de salonu terk etti.

Daha sonra fuar girişinde basın açıklaması yapan ve Fethiye davasının tanığı, takipçisi olduklarını ifade eden kadınlar şöyle konuştu;

“Tecavüzcülerin avukatlığını yapan Muğla Baro başkanının, Denizlerin Mahirlerin Hüseyinlerin yaşam haklarının ellerinden alınması konusundaki panelde konuşmacı olması bize göre doğru değildir.

“O nedenle kendisini salonun dışına çıkmaya davet ettik. Bizi yalanlayarak tecavüzcülerin avukatlığını yapmadığını dahi iddia etti. 2007 yılından bu yana süren tecavüz davasında sanıkların avukatlığını yapmaktadır oysa. 27 Nisan’da görülecek olan duruşmada da avukatlığına devam edecektir.

“Ve şimdi yukarıdaki salonda devrim, Deniz ve Mahirler hakkında konuşmaya devam etmektedir. Biz değerlerimizin bu insanlar tarafından çiğnenmesini istemiyoruz. Bu tür insanları teşhir etmeye devam edeceğiz.”

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.