İstanbul Üniversitesi’nde Dicle gerilimi

Dicle Üniversitesi’nde yaşanan olayları protesto etmek için İstanbul Üniversitesine afiş asmak isteyen öğrencilerle karşı görüşlü bir grup arasında gerilim yaşandı.

Dicle Üniversitesi’nde hafta başında yaşanan ve üç gün sürdükten sonra dün eğitime ara verilmesiyle son bulan gerilimi protesto etmek isteyen İstanbul Üniversitesi’nden bir grup öğrenci saldırıya uğradı.

Açılan afişlere karşı çıkan karşıt görüşlü grupla, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Beyazıt Kampüsü Hukuk Fakültesi’nde Öğrenci Kolektifleri’ne üye öğrenciler arasındaki gerilime polis müdahale etti.

Olaylarda 7 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi. Öğrencilerin ve çevik kuvvet polislerinin kampüs içinde bekleyişi devam ediyor.

Ötekilerin Postası’ndan aktarılan bilgiye göre İstanbul Üniversitesi’nde, kendilerini “Müslüman Gençlik” olarak adlandıran bir grup, devrimci, yurtsever öğrencilerin yaptığı afişleri yırtması üzerine çatışma çıktı. “Müslüman Gençlik” üyeleri gözaltına alındı.

(Agos, Ötekilerin Postası)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Prof. Dr. Fuat Keyman vefat etti

Uluslararası İlişkiler ve siyaset bilimi alanında önde gelen isimlerden, Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Keyman, yaşamını yitirdi.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi ‘adresine’ teslim edildi

Sinop Boyabat'taki devasa bakır maden sahası ihalesi, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'ye verildi. İhale, sadece bu şirketin karşılayabildiği 'izabe şartıyla' yapılmıştı.

CHP’li Yavuzyılmaz: Sinop’ta dev maden ihalesinin adresi Cengiz Holding

Sinop'taki 3.5 milyarlık maden ihalesinin şartnamesinde firmanın bakır zenginleştirme tesisleri olması şartı var. Bu tesis, sadece Cengiz Holding'te bulunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR