TürkiyeManşet

İstanbul Havalimanı’nda yolcular ‘we need otel’ protestosu başlattı

0

İstanbul‘da yaşanan kar fırtınası nedeniyle dünden beri uçuşların duruldurulduğu İstanbul Havalimanı‘nda mahsur kalan yolcular “We need hotel/Otele ihtiyacımız var”  sloganlarıyla kalacak yer talep ediyor.

Dün gece havalimanında mahsur kalan yolculara uyumaları için karton dağıtılmıştı. Uçuşları durdurulan yolcular bir geceyi daha havalimanında geçirmemek için “We need otel” sloganları atmaya başladı.

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Ali Kıdık, sosyal medya hesabından turistlerin protestosunu “İstanbul Havalimanındaki protestoların taşkınlığa yol açmaması için çevik kuvvet polisi çağrıldı” diyerek paylaştı.

 

“We need hotel! / Otele ihtiyacımız var!” sloganları sonrası havalimanına Çevik Kuvvet polislerinin geldiği görüldü.

İYİ Partili Kıdık, protestoları duyurduğu tweetinden bir saat sonra havalimanına çevik kuvvet geldiğini “İstanbul Havalimanındaki protestoların taşkınlığa yol açmaması için çevik kuvvet polisi çağrıldı” diyerek paylaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da devam eden karla mücadele çalışmaları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın talimatıyla İstanbul’a gelmiş, uçakları Atatürk Havalimanı‘na inmişti.

Atatürk Havalimanı’nın yoğun kar yağışına rağmen kullanılabiliyor olması nedeniyle İstanbul Havalimanı tekrar tartışma konusu oldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı “Niçin İstanbul Havalimanı’nı kullanmadılar?” diye sordu.

İstanbul Havalimanı, ekolojik koşulları ve kent merkezinin dışında da olması nedeniyle bilim insanları tarafından eleştirilmiş, alt ve üst yapısında da dayanaklı olamayacağına dikkat çekmişlerdi. Bölgenin daha önce kömür çıkarmak için kullanıldığı da biliniyordu. İnşaat sırasında çevrede yarattığı tahribat sıklıkla ifade edilmişti.

Dün gece yaşanan yoğun kar yağışı İstanbul Havalimanı’nın Turkish Cargo’ya hizmet veren tesisin çatısının da çökmesiyle sonuçladı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.