Doğa MücadelesiEkolojiManşet

İkizköy muhtarı Nejla Işık’a kesilen para cezası iptal edildi

0
Nejla Işık

Muğla İkizköy muhtarı Nejla Işık‘a pankart asma iddiasıyla kesilen 40 bin TL para cezasının iptali için açılan dava, Muğla 2. İdare Mahkemesi’nde kazanıldı. İkizköy halkı, bu kararın haklı mücadelelerinin bir zaferi olduğunu belirtti.

Nejla Işık, davayı kazandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Bu ceza, haklı mücadelemize kesilmiş bir cezaydı. Yalnızca bize değil; toprağını, ağacını, köyünü, yaşam alanlarını savunan herkese bir gözdağıydı. Bu davayı kazanmış olmaktan mutluyuz. Fakat bizim asıl mutluluğumuz, sonuna kadar haklı olduğumuzu bildiğimiz asli davamızı ve mücadelemizi kazanmak; köyümüzü, zeytinliklerimizi, topraklarımızı, tarihimizi madenin kirli elinden kurtarmak olacak. Beş sene önce çıktığımız bu yola istedikleri kadar taş koysunlar, asla vazgeçmeyeceğiz. İrademize, mücadelemize, haklı davamıza sahip çıkan; bizleri yalnız bırakmayan, Akbelen için adalet sesine ses olan tüm kamuoyuna kendim ve köyüm adına teşekkür ederim. Direne direne, birleşe birleşe, eninde sonunda bu davayı kazanacağız” dedi.

İkizköy Muhtarı Nejla Işık’a, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı’nda pankart astığı gerekçesiyle 40 bin TL para cezası kesilmişti. Bu cezanın iptali için açılan davanın duruşması 27 Mayıs’ta Muğla 2. İdare Mahkemesi’nde görülmüştü. Duruşma öncesinde İkizköylülerin mahkeme binasına alınmadığı ve yaklaşık 20 dakika bekletildikten sonra içeriye girebildikleri bildirilmişti.

İkizköy muhtarı Nejla Işık’ın duruşmasında İkizköylüler mahkemeye alınmadı
Termik santral yüzünden susuz bırakılan İkizköylüler Milas Kaymakamı’nı şikayet etti
Akbelen Ormanı’ndaki kıyım Anayasa Mahkemesi’ne taşındı 

Akbelen Ormanı’nın kömür madeni için kesilmesine karşı beş yıldır mücadele eden İkizköylüler, tarım arazilerini ve köylerini koruma mücadelesini sürdürüyor. İkizköy Mahallesi Muhtarı Nejla Işık’a pankart astığı gerekçesiyle kesilen para cezası, İkizköylülerin nöbet alanında devam eden mücadele sırasında verilmişti.

İkizköylülerin gönüllü avukatları, Nejla Işık’a kesilen para cezasının usulsüz tebliğ edildiğini ve resmi evrakta tahrifat yapıldığını öne sürerek, cezaya karşı hukuki süreç başlatmıştı. Mahkeme, Nejla Işık’a kesilen para cezasını iptal etti.

Duruşma sırasında İkizköylüler, görevli polis memurlarının davayla ilgili vatandaşları içeri almayarak adil yargılanma haklarını ihlal ettiğini belirterek tutanak altına aldı. Mahkeme başkanının izin vermesi üzerine İkizköylüler mahkeme binasına alındı.

Nejla Işık, afiş asmadığını ve kendisine bulaşık yıkarken pankart astığı gerekçesiyle ceza kesildiğini belirtti. İdari para cezasını iptal etmek için yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını söyleyen Işık’ın avukatı İpek Sarıca, para cezasının tutanaklarda belirtilen gerekçelerinin gerçeği yansıtmadığını ve yasalara aykırı olduğunu savundu.

Mahkeme, kararını 15 gün içinde taraflara tebliğ edeceğini bildirdi. Duruşmanın ardından İkizköylüler mahkeme önünde basın açıklaması yaparak bu zaferi kutladı.

You may also like

Comments

Comments are closed.