ManşetTürkiye

İçişleri Bakanı Soylu, 10 bin dolar alan siyasetçinin ismini savcılığa bildirdi

0

“Sedat Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi” polemiği siyaset gündemini meşgul etmeye devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun, bu siyasetçinin adını savcılığa ilettiği öğrenildi.

AKP Grup Baskanvekili Muhammet Akbasoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda bu yöndeki sorulara, “Biliyorsunuz, Meclis Başkanımız, tarafından Sayın Soylu’ya yazılan mektup için, CHP’nin talebi üzerine ya adli mercilere veya TBMM’ye bildirilmesiyle ilgili kendisine bir yazı yazdığını söylemişti. Sayın Soylu adli mercilere açıklamış zaten. Dolayısıyla bu mektubun gereği de yerine gelmiş” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu dün Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret etmiş, görüşme 1.5 saat sürmüştü. Soylu’nun bu görüşmede 10 bin dolar alan siyasetçinin ismini ve mevcut milletvekillerinden biri olmadığı bilgisini Meclis Başkanı’na verdiği belirtildi.

Adalet Bakanı: Adliyelerin kapısı açık

Konu hakkında konuşan  Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de “Yargının görevi iddiaların üstüne gitmektir. Kim hangi belgeyi verecekse adliyelerin kapısı açıktır” dedi.  Gül şunları söyledi:

“Yargı mensuplarının görevi suçla mücadele anlamında iddiaların üzerine gidip değerlendirmektir. Suç varsa, delillerle ortaya konuyorsa yargıdan beklenen hukukun gereğini yerine getirmesidir. Karakter suikastıyla ilgili bizim insanımızın lekelenmeme hakkı vardır. Suç ihbarı Cumhuriyet savcılarına tanınan yetkidir, hiçbir kurum ‘dava aç açma’ diye telkinde bulunamaz”

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker‘in açıklamalarının ardından katıldığı Habertürk TV yayınında, “Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” açıklamasında bulunmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı’na seslenerek gereğini yapmasını istemiş; Şentop ise “Bunu açıklayacak kişi ben değilim muhatabıdır” demişti. Mustafa Şentop daha sonra Soylu’ya bu kişiyi açıklaması için bir mektup yazdığını ve tüm bilgi ve belgeleri Meclis Başkanlığı’na göndermesini istediğini açıkladı. 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.