ManşetTürkiye

CHP, Sedat Peker’in iddialarına yönelik suç duyurusunda bulundu

0

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker‘in iktidardaki vekiller ve yetkililerle ilgili dün gündeme getirdiği yolsuzluk iddialarına ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve beraberindeki vekiller, Ankara Adliyesi‘nde suç duyurusunda bulundu. Suç duyursunda tüm vekillerin imzası yer aldı.

Peker, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) eski başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyesi Salih Orakcı’nın rüşvet aldığını ileri sürmüştü.

Yayımlanan mesajlarda adı geçen Marka Yatırım Holding şirketinin patronu Mine Tozlu Sineren, televizyonda açıklama yaparak iddiaları doğrulamıştı.

Peker ayrıca, Borsa Gündem gazetesini ve Hürriyet ekonomi yazarı Burak Taşçı’nın konuya ilişkin manipülatif haber yaptığı iddiasını ortaya atmış, Taşçı’nın tüm yazıları Hürriyet internet sitesinden kaldırılmıştı.

İddialara yönelik hiçbir soruşturma başlatılmamasına karşı sosyal medyada  tepkiler gelmişti.

CHP’li Erkek, Adliye önünde yaptığı basın açıklamasında “Yargının durumu içler acısıdır. Savcılar harekete geçemediği için buradayız” dedi ve şunları söyledi:

“Milyonlarca insan, nüfusumuzun yarısından fazlası derin bir yoksullukla karşı karşıya. Yolsuzluğun olduğu yerde yoksullukla mücadele edemezsiniz. 2002’de tek başına iktidar olduklarında ‘3Y ile mücadele edeceğiz’ diyenler; ‘Yolsuzluk, yoksullukla ve yasaklarla mücadele edeceğiz’ diyenler, yeni Y’ler eklediler bu 3Y’ye: Yozlaşma, yalan, yüzsüzlük. Çürüme o kadar büyüdü ki, yozlaşma o kadar büyüdü ki gerçek bir beka sorunu haline geldi. Onun için cesaretle artık topyekûn herkesin; sivil toplumu, basını, siyasetçisi, yargısı, emniyetiyle bu yolsuzluk ve rüşvet çarkının üzerine gitmek zorundayız.”

ANKA Haber Ajansı’nın aktardığına göre CHP’nin savcılığa sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, akademisyen Ünsal Ban, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, TOBB Deniz Meclisi üyesi Salih Orakçı, Borsa Gündem gazetesi sahibi Orhan Pala, Hürriyet gazetesi yazarı Burak Taşçı, eski Budur İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, iş insanı Nedim Özbek ve Peker’in iddiasında geçen “Ahmet ve Süleyman” isimli şahısların cezalandırılmaları istendi.

Peker, ‘Deli Çavuş’ isimli Twitter hesabı üzerinden yaydığı ve bazı Whatsapp konuşmalarını da eklediği paylaşımlarında, iş insanı Minze Tozlu Sirener’in şirketiyle ilgili bir sorun için SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’na  başvurmasının ardından AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirildiğini,  Taşkesenlioğlu’nun da Mine Tozlu’yu bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirererek danışmanlık adı altında 12 milyon lira “rüşvet” istendiğini öne sürdü ve bazı belgeler paylaştı.

Tozlu’nun bu ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun da Tozlu’ya ulaşarak kendisinden ve eşinden eşinden ‘acilen’ 200 bin lira istediğini söyledi.

SPK, iddiaların ardından Halk TV’de  yayına katılarak Sedat Peker’i doğrulayan Mine Tozlu  hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Ünsal Ban bugün yurt dışına kaçarken yakalandı

Peker ayrıca iddialarında, AKP Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve boşanma aşamasında olduğu eşi Ünsal Ban’a ait bir video da yayımladı. Peker’İn Ban tarafından kendisine ulaştığını söylediği görüntülerde Taşkesenlioğlu, “para için beni yakıyorsunuz” diyerek eşiyle kavga ediyor.

Taşkesenlioğlu ” Kendi mahrem evimde, başım açık şekilde Ünsal Ban tarafından gizli çekilen görüntülerim kişisel ve aile mahremiyetim hiçe sayılarak milyonlara servis edilmiştir. Son derece çirkin ve gayriahlaki şekilde yayınlanan söz konusu görüntülerle kadına karşı şiddetin en ağır şekline maruz bırakılmış bulunmaktayım” açıklamasını yaptı ancak rüşvet iddialarıyla iligli konuşmadı.

Paylaşımlarında Ünsal Ban ile görüştüğünü ve Ban’ın “öldürüleceğini düşündüğünü” söyleyen Peker, bu videoyu, “Eşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı. Ben de bu görüntüleri sizinle paylaşacağım” diyerek paylaşmıştı.

Deniz yoluyla yurt dışına kaçmaya çalışacağı ihbarı üzerine aranmaya başlayan Ünsal Ban ise bugün Muğla Milas‘ta kendine ait olmayan bir araçta yakalandı.

TELE 1’den Enver Aysever’e konuşan Ünsal Ban, Peker’in kendisini aradığını doğrulasa da videoyu kendisinin göndermediğini söyledi.

Ban ve Taşkesenlioğlu’nun düğününe Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım gibi çok sayıda iktidar mensubu katılmıştı.

Peker’den suç duyurusunda bulunanlara ‘talimat ve teşekkür’

Peker’in iddiaları üzerine bugün Memleket Partisi, Deva Partisi, Zafer Partisi de suç duyurusunda bulundu.

Peker bu sabah yaptığı paylaşımda, adliyeye şikayet dilekçesi verecek olan avukatlara ‘ çok hediyeleri’ olacağını söyledi ve yayımladığı gizli çekimler delil sayılmazsa itiraz etmelerini istedi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.