ManşetSivil Toplum

“Hibakuşalar Olmasın!” Sergisi İstanbul’da

0

Nükleersiz.org tarafından düzenlenen Türkiye ve Dünyada radyasyon mağduru olarak sağlıklarını yitirenlere adanmış bulunan Hibakuşalar Olmasın!” Sergisi, 13 Haziran günü(yarın)19:00’da Proje koordinatörü Pınar Demircan tarafından gerçekleştirilecek bir sunum ve söyleşiyle  Yeryüzü Derneği’nin Kadıköy’deki atölyesinde “nükleersiz”in ilgilileriyle buluşuyor.

Adını Hiroşima ve Nagasaki’ye atom bombası atıldıktan sonra radyasyona maruz kalmış olarak yaşamlarını sürdürmeye çalışan insanlar için kullanılan ve günümüzde genel anlamda radyasyona maruziyeti anlatan “Hibakuşa” kelimesinden alan sergi, uranyum madenleri, nükleer santraller, nükleer atıklar ve nükler silahlanma  arasındaki bağlantıya dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Nükleersiz.org’un seçkisiyle  Türkçe’ye kazandırılan  “Hibakuşalar Olmasın!” poster sergisi, 2014 yılında Nükleer Savaşın Önlenmesi İçin Uluslararası Hekimler (IPPNW) Almanya seksiyonundan Dr. Alex Rosen‘in öncülüğünde yürütülerek tamamen bilimsel içeriklerle hazırlanmış, dünyanın pek çok  ülkesinde sergilenmekte olan Hibakuşa Worldwide sergisinin bir parçası.

Sergi, Türkiye’de ilk olarak Çernobil Felaketi’nin 31. yıl anmasında Mersin Nükleer Karşıtı Platform’un ev sahipliğinde  28 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında Eğitim Sen’de, 2-5 Mayıs tarihleri arasında ise Mersin Kent Konseyi’nde gerçekleştirilmişti.

13 Haziran(yarın) sunum&söyleşi ile saat 19:00’da başlayacak olan sergi 14 Haziran’da 14:00 itibariyle Yeryüzü Derneği’nde 20:00’a kadar  ziyarete açık olacak. İzleyen günlerde Yeni İnsan Yayınevi’nin Küçükyalı şubesinde görülebilecek. Etkinlikte Nükleer felaket ve nükleer santrallerle ilgili kitaplar için de bir stand bulunacak.

Yer: Yeryüzü Derneği Hasanpaşa Mah. Söğütlüçeşme Cad. 196/3, Kadıköy

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.