ManşetTürkiye

HDP’lilerin Meclis’te başlattığı Adalet Nöbeti üçüncü gününde

0
Fotoğraf: HDP

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından HDP tarafından Meclis’te başlatılan “Adalet Nöbeti” üçüncü gününe girdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik ve beraberindeki heyet, Gergerlioğlu’nu ziyaret etti.

Bozgeyik, “Sizlerin mücadelesi hepimiz için örnek. Tüm KHK’liler ve konfederasyonumuz olarak yanınızdayız” diyerek dayanışma duygularını paylaştı.

İHD temsilcilerinden ziyaret

KESK temsilcilerinin ardından İnsan Hakları Derneği heyeti de ziyarette bulundu. Burada yapılan açıklamada görüşmeye İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan‘ın gelmek istediğini ancak Türkdoğan’ın sabah saatlerinde gözaltına alındığı belirtildi.

Yapılan açıklamada Gergerlioğlu ile Türkdoğan’a yapılan müdaheleler arasında parallikler olduğu belirtildi. “Her iki kişi de insan hakları için mücadele ettiği için yargılanıyor” ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Gergerlioğlu’nun sosyal medyadan yaptığı bir haber paylaşımı nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını öngören yerel mahkeme kararını 19 Şubat’ta onamıştı. Yargıtay’ın onama kararı, geçen hafta Perşembe günü Meclis’e ulaşmıştı.

Kararla ilgili Anayasa Mahkemesi‘ne bireysel başvuruda bulunan Gergerlioğlu, aynı zamanda da “tedbir” kararı alınması talebinde bulunmuştu. Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusuyla ilgili süreç devam ederken, tedbir kararı reddedilmişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise Gergerlioğlu hakkındaki bireysel başvurusu sonucunu beklemeyeceklerini açıklamıştı. Anayasaya göre, hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı TBMM Genel Kurulu’nda okutulan meclis üyesinin milletvekilli de sona eriyor.

Ancak Gergerlioğlu, kararın açıklamasından sonra Anayasa Mahkenesi’nin sonucu gelene kadar Meclis’ten ayrılmayacağını belirterek milletvekili arkadaşlarıyla birlikte Adalet Nöbeti başlattı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.