HDP Bahçelievler ilçe örgütüne saldıran Muhammed Eren Sütçü serbest bırakıldı

Karara tepki gösteren HDP, 'Partimize dönük saldırılar karşısında cezasızlık politikasında ısrar eden 'iktidar' tüm saldırıların ve olası gelişmelerin sorumlusudur" dedi.

Halkların Demokratik Partisi‘nin (HDP) İstanbul Bahçelievler’deki ilçe binasına silah ve bıçakla girerek partililere saldıran Muhammed Eren Sütçü tutuklanma talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakıldı.

HDP: ‘Bu karar, saldırganların teşvik edildiğinin göstergesi’

Sütçü’nün ifade tutanağı ve mahkemeden hangi gerekçelerle serbest bırakıldığına dair avukatlara bilgi verilmedi.

HDP, saldırganın serbest bırakılma kararını resmi Twitter hesabından “Bahçelievler İlçe Örgütümüze silahlı saldırıda bulunan saldırgan serbest bırakıldı. Bu karar, katillerin sırtının sıvazlandığının ve saldırganların teşvik edildiğinin göstergesidir. Bu organize suç ve suç ortaklıkları karşısında sessiz kalmayacağız, mutlaka hesap soracağız” ifadeleriyle değerlendirdi.

HDP İstanbul İl Örgütü‘nden yapılan açıklamada da “Partimize dönük saldırılar karşısında cezasızlık politikasında ısrar eden “iktidar” tüm saldırıların ve olası gelişmelerin sorumlusudur” denildi.

Sütçü’nün, 28 Aralık’ta düzenlendiği silahlı ve bıçaklı saldırıda, HDP ilçe binasında bulunan partililer Ramazan Dışarı ve Aziz Şimşek yaralanmıştı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR