ManşetMedya-İnternetTürkiye

Bakanlığa düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili 11 ilde 75 gözaltı

0
Kaynak: MA

İçişleri Bakanlığı yerleşkesinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne dönük 1 Ekim‘de gerçekleştirilen saldırı sonrası başlatılan gözaltı operasyonları bugün (6 Ekim) de devam etti.

İzmir, Eskişehir, Kilis, Kocaeli, Batman, Hakkari, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ve Şırnak‘ta yapılan ev baskınlarında 75 kişi gözaltına alındı.

Gazeteci Kanbal da gözaltına alındı

Mardin’de yapılan ev baskınında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal gözaltına alındı.

Hakkari’nin  Yüksekova ilçesinde sabah saatlerinde birçok eve baskın düzenlendi. Ev baskınlarında gözaltına alınan isimler arasında Yeşil Sol Parti Milletvekili Öznur Bartın’ın danışmanı Yasin Akdağ, Bahtiyar Bor, Vedat Özeken, Savaş Akdoğan, Uğur Şedal, Barış Özçük, Emin Ertuş, Agit Koca, Serhat Aşkan ve İsa Terzioğlu.

Özçük ve Özeken’in evlerine yapılan baskında, polislere tepki gösteren aile fertlerinin darp edildiği öğrenildi.

HDP İl Eşbaşkanları gözaltına alındı

İzmir’de yapılan ev baskınlarında HDP İzmir İl Eşbaşkanları Berna Çelik ve Çınar Altan, HDP Buca İlçe Eşbaşkanı Nihat Türk ile Azize Çelik, Şenay Ulusan ve Dilan Ulusan gözaltına alındı.

Mücadele Birliği’ne polis baskını

Mücadele Birliği gazetesi, sanal medya hesabından gazeteye baskın düzenlendiği duyurdu. Paylaşımda, Önsöz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Songül Yücel ile derginin yazı kurulunda yer alan Sena Şat‘ın gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltı gerekçesinin “örgüt üyeliği” olduğu belirtilen paylaşımda, “Bu sabah evleri basılan Mücadele Birliği okullarından biri de Nuran Güvenilir oldu. Son günlerde devrimci ve yurtseverlere art arda yapılan operasyonlar, devrimcileri durduramayacaktır. Gözaltılar serbest bırakılsın. Mücadele Birliği Gazetesi de sabah saatlerinde kapısı kırılarak basıldı” denildi.

Ayrıca baskında kitap ve evrakların dağıtıldığı, bilgisayarların hard diskleri, fotoğraf makineleri, ve bilgisayarlara el konulduğu aktarıldı.

Dört ilde en az 11 gözaltı

Kocaeli, İstanbul, Bursa ve Muğla’da yapılan ev baskınlarında en az 11 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Eşbaşkanı Aynur Sento, HDP Gebze ilçe yöneticisi Şaziye Zorba, HDP üyesi oldukları öğrenilen Şenay Bütün, Semine Güneş ile yurttaşlardan Abdurrahim Demirkaya, Ahmet Akboğa ve Ezgi Akçukur’un olduğu öğrenildi. İstanbul’da, HDP Kartal İlçe yöneticisi Bülent Turan, HDP eski İstanbul il yöneticisi Fener Günana; Bursa’da, HDP üyesi Veli Akbulut; Bodrum’da ise Ayşe Berktay gözaltına alındı.

Bursa, Bodrum ve İstanbul’da gözaltına alınanların Kocaeli’ne götürüleceği öğrenildi.

***

Ek olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TBMM’nin yeni yasama yılının açıldığı 1 Ekim’de Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen saldırı girişiminin ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlara ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 14 ilde 23 kişi tespit edilerek gözaltı kararı verildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.