Hayvan Hakları

Hayvan hakları için 600 km yürüyecekler

0

Bağımsız Yaşam Hakkı Savunucuları Platformu hayvan haklarını savunmak için İstanbul’dan İzmir’e 600 km yürüyecek.

Platformun kurucularından Emrah İlhan,”Her Yerde Kan Var” sloganıyla gerçekleştireceği yürüyüşe, 01 Ağustos Pazartesi günü Tuzla’daki Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret ederek başladı. İlhan, güzergah üzerindeki tüm hayvan barınak merkezlerini ziyaret edeceğini ve yürüyüş sırasında sokak hayvanlarına mama ve su dağıtacağını söyledi.

Proje ile ilgili bilgi veren Emrah İlhan, hayvan tecavüzlerine ve işkencelerine karşılık verilen cezaların caydırıcı olmadığını, dikkate alınacak cezaların uygulanması gerektiğini anlatarak, hayvan sevgisini topluma aşılayabilmek, mevcut yasanın düzenlenmesi ve halkın hayvan hakları konusunda daha bilinçli olmasını sağlamak için bu eyleme başladıklarını belirtti. İlhan sözlerine şöyle devam etti:

“Bugüne kadar sayısız eyleme imza attık, yüz binlerce imza topladık. Toplumda farkındalık oluşturmayı amaçladık. Şimdi bir de böyle anlatalım istedik. Adım adım şehir şehir yürüyerek, yüz yüze görüşerek hayvanlarında hakları olduğunu bir kez daha anlatacağız. Bu kapsamda İstanbul – İzmit – Yalova – Bursa – Balıkesir – Manisa illerine de uğrayıp yürüyüşü İzmir’de sonlandıracağız” dedi.

Yürüyüşün yedi gün sürmesi bekleniyor.

(Yeşil Gazete, Ajanslar)

You may also like

Comments

Comments are closed.