Hayvan HaklarıManşet

Ankara Gölbaşı’nda sahipli hayvanları ‘toplamaya’ çalışıyorlar

0

Ankara’da Gölbaşı Yaylabağ mahallesi Küme evleri bölgesinde kiralık bir tarım arazisinde gönüllüler tarafından bakılan, çipli 180 köpek, hukuka aykırı bir şekilde ‘tahliye’ edilmeye çalışılıyor.

Neredeyse haftada bir denetime tabi tutulan araziye bugün (1 Mart’ta) da yine Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü, Ankara İl Tarım ve Gölbaşı İlçe Tarım’dan yetkililer gelerek üç saat süren bir inceleme yaptı. Hayvanseverler, yetkililerin nakliye araçları ile birlikte gelmesine tepki gösterdi.

Yeşil Gazete’ye konuşan hayvan hakları aktivisti Burcu Modern Yağcı, “Sürekli olarak gelip ya şikayet var diyerek, ya da Valilik’ten yazı var diyerek buranın sahibi Gökçen Yıldız‘ı mobbinge maruz bırakıyorlar. Bugünkü denetlemede de hayvanların çipleri ve bakımları kontrol edildi, sonrasında tutanak tutuldu. Bizi kalabalık görünce gittiler. Burası sürekli olarak tehdit altında ve hiç iyi niyetli değiller” diye konuştu.

Arazide yaşayan hayvanların tamamının 5199 sayılı kanuna göre yasal olarak Gökçen Yıldız’ın üzerine kayıtlı olduğunu ifade eden Modern Yağcı “Çok güzel bakılıyorlar; hepsinin sağlık durumu iyi, hepsi kısır ve çipli, tertemiz 180 köpek yaşıyor burada. Tarım arazisi olarak kayıtlı bölgeye en yakın yerleşim yeri 2,5 – 3 kilometre uzaklıkta. Tam olarak neden şikayet edildiğini anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Sokakta yaşayan hayvanlar için gönüllülerden belediyelere çağrı: Ortak hareket edelim
Erdoğan yine sokakta yaşayan hayvanları hedef aldı: ‘Sorun’u inancımıza uygun şekilde çözeceğiz

Gölbaşı

‘Elimizi taşın altına koyduk da ne oldu?’

Burada yaşayan hayvanların hepsinin kazadan veya hastalıktan kurtarılmış belirten Modern Yağcı şunları anlattı:

Valilikle ya da Tarım Bakanlığıyla toplantılar yaptığımızda diyorlar ki sokaklarda hayvan olmayacak, hayvanseverler elini taşın altına koysun, yaşam alanları kurun orada bakın diyorlar. Eee? Buranın çevresi tellerle çevrili ve hayvanların yaşam koşulları gayet güzel. Biz defalarca Gölbaşı ya da Keçiören barınağı başta olmak üzere, Ankara’daki barınakları kontrol ettik ve buralarla ilgili şikayetlerde bulunduk. Asla denetime gitmiyorlar. Gitseler de gözlerinin ucuyla bakıyorlar. O barınaklara girilmiyor kokudan pislikten, o hayvanların hepsi hasta, önlerinde de küflü ekmek var… Onlar dururken, gelip burada mutlu mesut yaşayan hayvanlarla uğraşıyorlar.

Aktivistlerin ifadelerine göre, belediye hayvanlara el koyup, ‘toplama kampı’ olarak tanımlanan barınaklara götürmeye çalışıyor. Burcu Modern Yağcı durumu, “Normalde çipli, sahipli hayvanları toplayıp götürme gibi bir yetkileri yok ancak kılıfına uydurmaya çalışıyorlar. Hayvan bakımsız diyemiyorlar, didikliyorlar sürekli, gürültüyü bahane etmeye çalışıyorlar. Burada sürekli olarak bir gürültü de mevcut değil, zaten rahatsız olacak insanlar da çok uzakta yaşıyor”dedi:

Sürekli bize ‘talimat var’ deyip bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Bir yandan da, yapabilecekleri hukuksuzluğun sınırını da bilmiyoruz, o yüzden teyakkuz halindeyiz.

You may also like

Comments

Comments are closed.