Spor

Geldi Drogba Gitti Lindsay Whalen, Galatasaray nereye koşuyor?

0

Galatasaray Spor Kulübü futbol branşında yaşadığı olumlu gelişmeler ile dünya spor medyasının bile ilgisini çekerken basketbol branşında yaşanan son gelişmeler kafaların karışmasına yol açtı. Futbolda devre arası transferi döneminde iki dünya yıldızı Hollandalı Wesley Sneijder ile Fildişi Sahilinden Didier Drogba’yı yüksek bedelli kontratlara imza atarak bünyesine katan Sarı Kırmızılılar önce kadın basketbol şubesindeki ABD’li basketbolcu Lindsay Whalen’in sözleşmesini feshederek Fransa’ya gitmesinin hemen ardından erkek basketbol takımındaki yabancı basketbolcuların alacaklarını tahsil etmek amacıyla kulübe ihtar çekmesinin şokunu yaşadı. Şimdi herkes aynı soruyu soruyor: Galatasaray nereye koşuyor?

Galatasaraylı yöneticiden yüzkızartıcı açıklama

Lindsay Whalen’in 3 aydır kendisine ödeme yapılmaması nedeniyle sözleşmesini feshederek Fransa’ya gitmesinin arkasındaki sır perdesi henüz çözülmemiş iken 11 Şubat (dün) tarihli Milliyet Gazetesi’nin internet üzerinden yayın yapan Skorer.Milliyet.com adlı spor haberleri aktaran sitesinde Nevzat Dindar imzası ile yayınlanan haber mideleri bulandırdı.

Dindar’ın adını belirtmediği Galatasaraylı yöneticiye dayanarak verdiği habere göre Whalen’in takımdan ayrılması konusunu yönetim kurulunda görüşen Galatasaraylı yöneticiler ABD’li basketbolcunun kulüpten ilişiğini kesmesinin ardında yatan asıl nedenin cinsel tercihleri olduğu sonucuna vardılar.

Galatasaray Spor Kulübünden haber ile ilgili henüz resmi bir açıklama ile yalanlama gelmemiş olması Dindar’ın haberinde aktarılanların doğru olduğu kanısını uyandırıyor. Bundan önceki süreçte Galatasaray, takım ile ilgili her türlü asılsız olduğunu iddia ettikleri haberi resmi sitesi www.galatasaray.org üzerinden çok hızlı bir biçimde yalanlamıştı.

Milliyet Gazetesi muhabiri Nevzat Dindar’ın da ilgili yöneticinin adını basın ilkeleri ve insan hakları adına vakit geçirmeden açıklaması bekleniyor. Bir insanın cinsel kimliği, cinsel yönelimi yalnızca kendisini ilgilendirir. Uluslarası alanda uzun yıllar en yüksek düzeyde sportif müsabakalarda yer almış  bir sporcunun hem hakettiği ücreti kendisine taahhüt edilen zamanda ödememek; bir de üstüne sporcunun cinsel yönelimi hakkında ipe sapa gelmez bilgileri gazetelere sızdırmak sureti ile sporcunun imajını zedeleme yoluna gitmek ancak bir spor kulübünün adını lekelemeye hizmet eder. Galatasaray’ın da konu ile ilgili gerekli açıklamaları bir an önce yapması bekleniyor.

(Yeşil Gazete)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.