SporKoronavirüs SalgınıManşet

Koronavirüs Galatasaray’a da bulaştı

0

Beşiktaş ve Erzurumspor’da görülen koronavirüs vakalarının ardından bir açıklama da Galatasaray Spor Klübü‘nden geldi. Yapılan açıklamada Futbol A takımı performans ekibinde görevli bir yardımcı personelin koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Antrenmanlar altı gün süreyle durduruldu

Kulübün açıklamasına göre, Galatasaray futbol takımı oyuncuları, teknik direktör Fatih Terim, teknik ekip ile performans, sağlık, idari ve destek kadrolarındaki tüm çalışanlara yapılan Covid-19 PCR testi sonucunda performans ekibindeki bir yardımcı personelde virüs tespit edildi.

Galatasaray pozitif vaka tespiti sonrasında Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu’nun izolasyon, tedavi ve takip protokolleri devreye sokulduğunu ve takımın antrenmanlarının altı gün süreyle durdurulduğunu açıkladı. 

‘Bilim Kurulu onayı olmadan olmaz’

Öte yandan, testi pozitif çıkan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi Bilim Kurulu’nun onayı olmadan ortamda futbol oynanamayacağını söyledi.

Çebi, tüm kurallara dikkat etmesine ve tedbir almasına rağmen enfekte olduğunu söyledi ve “İnsan sağlığından daha önemli bir şey yok. YK olarak başından beri aynı noktadayız: Bilim Kurulu’nun onayı olmadan bu ortamda futbol oynanamaz” dedi.

9 Mayıs’ta bir futbolcu ve çalışanda virüs tespit edildiğini duyuran Beşiktaş Jimnastik Kulübü, dün de dokuz kişide koronavirüs tespit edildiğini duyurmuştu. bir önceki gün de Erzurumspor‘dan açıklama yapılmış, 11 kişinin Erzurum’daki pandemi hastanelerinde karantinaya alındığı belirtilmişti.

TFF’nin açıklamasına göre ligler 12 Haziran’da başlayacak.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.