TürkiyeKanal İstanbulManşet

Erdoğan Kanal İstanbul’dan vazgeçmiyor: Projede sona yaklaşıyoruz

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamalarda maddi ve çevresel sorunlara neden olacağı sebebiyle kamuoyunda tepkiye neden olan Kanal İstanbul Projesi’ne de değindi. Erdoğan, proje için ihale aşamasına gelindiğini açıkladı.

Boğaz’daki kaza riskini en aza indirmek iddiasıyla ortaya konan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın  ‘Çılgın Proje’ olarak adlandırıldığı  ‘Kanal İstanbul Projesi’nde artık sona yaklaşılıyor.

Erdoğan: ‘Yatırımlarda durma söz konusu değil’

Projeyle ilgili bilgi veren Erdoğan, artık ihale safhasına gelindiğini söyledi:

“Kanal İstanbul Projesi’nin mimari boyutu hazırdır. Bunun yanında teknik tüm boyutlar hazırdır ve artık işin ihale safhasına gelmiştir. Yatırımlarda herhangi bir durma söz konusu değil. Yatırımlarımız devam ediyor. Bunlar içerisinde bir numaralı proje Kanal İstanbul. Kanal İstanbul Projesi’yle İstanbul çok daha farklı bir görünüme ve uluslararası anlamda da çok daha farklı bir güce ulaşacaktır”

Gündeme geldiğinden beri çok tartışma yaratan proje, hem siyasilerin hem de kamuoyunun çevreye vereceği zararlar sebebiyle tepkisini çekti. Konuyla ilgili birçok eylem ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

İmamoğlu’na soruşturma açılmıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na Kanal İstanbul Projesi’ni eleştirdiği için devlete karşı çıkmaktan soruşturma açılmıştı. İmamoğlu ise projeyi devlet projesi olarak görmediğini dile getirmişti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da İmamoğlu’na soruşturma açılmasını eleştirerek ‘Proje eleştirilmezmiş. Tabii ki eleştireceğiz’ demişti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.