Manşetİfade ÖzgürlüğüKanal İstanbulTürkiye

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Kanal İstanbul Soruşturması

0

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV’de katıldığı bir programda Kanal İstanbul Projesi‘ne karşı çıktığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma açıldığını söyledi. Akşener’in açıklamasının ardından İBB de konuyu doğrulayarak ayrıntıları paylaştı. Soruşturmayı İçişleri Bakanlığı’nın açtığına dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın başbakanlığı döneminde ‘Çılgın Proje’ olarak gündeme getirilen Kanal İstanbul projesi, hem İstanbul Boğazı‘ndaki trafiği azaltmak hem de Boğaz’daki kaza riskini en aza indirmek iddialarını taşıyarak ortaya kondu. Fakat proje gerek maliyeti gerek çevreye vereceği zararlardan dolayı kamuoyunun tepkisiyle karşılaştı. Bu projeye itiraz edenlerden biri ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ydu. İmamoğlu, Kanal İstanbul’un yapılmasının İstanbul için felaket anlamına geleceğini vurgulayarak, derhal bu projeden vazgeçilmesi gerektiğini söylemişti. 

İmamoğlu’nun Kanal İstanbul’a karşı bu eleştirileri hakkında soruşturma açılmasına neden oldu.Açılan soruşturmayı İYİ Parti lideri Meral Akşener duyurdu.

Akşener: ‘Devlete karşı çıkmaktan soruşturma açıldı’

Akşener, Fox TV’de katıldığı bir televizyon programında İmamoğlu’na Kanal İstanbul Projesi’ni eleştiren afişler nedeniyle soruşturma açıldığını duyurdu. Akşener, şunları söyledi:

“Sayın İmamoğlu’na Kanal İstanbul’a karşı çıktığı için devlete karşı çıkmaktan soruşturma açıldı. Soruşturmanın özelliği şu: Devletin projesine karşı çıktığı için bölücülük yapmakla suçlanıyor. Bütün bunlar nedir? Bütün bunlar sistemin tartışılmadığı, yamalı bohçaya döndüğü sistemin getirdiği sonuçlar”

İBB doğruladı

Akşener’in ifadelerinin ardından açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun, iddianın doğru olduğunu söyleyerek şu paylaşımlarda bulundu:

“İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in bugün FOX TV’de yaptığı, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında açılan Kanal İstanbul soruşturması açıklaması doğrudur. T.C. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında “Ya Kanal Ya İstanbul” “Kanal İstanbul’a Kimin İhtiyacı Var” afişleri ile ilgili olarak inceleme başlatıldığı tebliğ edilmiştir.

Bu inceleme kapsamında afişlerin Anayasa’nın 104., 123. ve 127. maddelerinde belirtilen “İdarenin bütünlüğü ilkesine ve devlet politikasına kamu kaynağı kullanılarak muhalefet edilmesinin mümkün olmadığı” iddialarıyla yazılı ifadesinin 7 gün içinde verilmesi istenilmiştir”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.