Spor

Engelliye Liverpool maçına gitmek haram

0

28 Temmuz 2011 Perşembe günü saat 21:00’de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da Galatasaray SK ve Liverpool FC kulüpleri bir hazırlık maçı için karşı karşıya gelecekler. Maç ile ilgili Galatasaray.org sitesinde yayınlanan maç biletlerinin temini hakkındaki duyuru öteden beri bu tür maçlara gitmek isteyen ama bunda bir türlü başarılı olmayan engellilerin bir kez daha kafalarının karışmasının dışında bir sonuç sağlayamadı.

İlgili duyuruda maçta bulunmak isteyen engelliler için “Sınırlı sayıda Engelli bileti maç günü, geçerli engelli kartı ve refakatçi kartı gösterilmek sureti ile stad gişelerinden temin edilebilir.” ibaresi konmuş fakat bu sınırlı sayının kaç olduğu ya da refakatçi kartının nasıl temin edileceği konusunda bir bilgi bulunmuyor.

Biz de bu soruların yanıtlarını alabiliriz umudu ile  Galatasaray Kulubü ile Galatasaray Dergisine telefon açtık. Her iki kurumdan da tatmin edici bir yanıt almak mümkün olmadı. Galatasaray Dergisi sınırlı sayının Biletix’den öğrenilebileceğini belirtirken, Beyoğlu Hasnun Galip Sokağında bulunan Galatasaray Kulübündeki yetkili ise gerekli açıklamanın resmi internet sitesinde bulunduğu bilgisini vermekten öteye geçemedi.

Bilinmeyen sayıdaki sınırlı bilet için nasıl temin edileceği konusunda hiç kimsenin fikir sahibi olmadığı refakatçi kartlarını da yanlarında bulundurarak Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’ya gelecek olan engelliler ile refakatçileri ise hala şu soruların yanıtlarını bekliyor

  • Sayısı belli olmayan “sınırlı” sayıdaki bilet tükendikten sonra ilgili gişeye ulaşan engelliler ne yapacak?
  • Bir engellinin engel durumu, ulaşım zorluğu, İstanbul trafiği vsr gibi temel kriterler “biletler sadece stad gişelerinden temin edilebilir” gibi açıklama yapan yetkililerce göz önüne alınıyor mu?
  • Türk Telekom Arena gibi 15 dakikada gidilip maç sonrası yaşanan izdiham nedeniyle bazen 150 dakikada bile dönülemeyen bir stadın mevcudiyeti bilinirken dahi “sınırlı sayıda engelli bileti var” ve “onu da ancak stadın önüne gelince alabilirsin” şeklindeki aymaz açıklamaların arkasında kim ya da kimler var?

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.