İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Emniyet, döviz kuru paylaşımı yapan 271 sosyal medya hesabı için yasal işlem başlattı

0
Emniyet Genel Müdürlüğü, döviz kurundaki artış nedeniyle sosyal medyada paylaşım yapanlar hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek, sokağa çağırmak…

Emniyet’ten yapılan açıklama şöyle:

Döviz kurlarında gerçekleşen dalgalanmaları manipüle ederek, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, cebir ve şiddet kullanmak için halkı sokağa çağıran içeriklerin yanı sıra manipülatif ve dezenformasyon niteliğinde paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 271 hesap ile ilgili çalışma yapılarak tespit edilen şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek enflasyona karşı düşük faiz politikasının süreceğine yönelik mesajları sonrası dün Türk lirasında büyük kayıp yaşanmış; Dolar/TL dün yüzde 18,17’lik artışla 13,45’a kadar çıkarak tüm zamanların zirvesini görmüştü.

Vatandaşlar sosyal medya üzerinden ekonomik gelişmelerle ilgili tepki göstermiş; hükümete istifa çağrısında bulunmuştu. Dolar sosyal medyanın gündeminden gün boyu düşmezken akşam saatlerinde de büyükşehirlerde bazı vatandaşlar sokağa çıkarak istifa taleplerini yinelemişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.