EkonomiManşetTürkiye

Ekonomik krize karşı halk ‘hükümet istifa’ sloganıyla sokağa çıktı

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizi düşürme konusunda kararlı olduklarını açıklamalarının ardından Türk lirasının bir gün içerisinde yüzde 15 değer kaybetmesine ve alım gücündeki düşüşlere tepki gösteren halk, birçok ilde sokağa çıktı.

Ankara, İstanbul, Eskişehir, Kocaeli ve İzmir’de gerçekleşen protestolarda, eylemciler “hükümet istifa” sloganları attı.

Ankara’da yüzlerce kişi yürüdü

Ankara’nın Esat Mahallesi’nde bir araya gelen yüzlerce kişi yürüyüş gerçekleştirdi. Sosyal medyada paylaşılan videolarda polisin yürüyüşü engellemeye çalıştığı görüntüleniyor.

ODTÜ’de öğrencilere müdahale

ODTÜ’de de öğrenciler yürüyüş düzenledi. A4 kapısına gelen çevik kuvvet polisleri, öğrencilerin 100. Yıl Mahallesi’ne çıkmasını engellemeye çalıştı. Polis, öğrencilere biber gazı sıktı.

Kurtuluş’ta polis engeli

 İstanbul‘un Şişli ilçesindeki Pangaltı semtinde de çok sayıda kişi zamları ve kurdaki artışa yürüyüş yaptı. İnsanlar evlerinden tencere tavalarla destek verdi.

Eylemciler çevik kuvvet polislerince durduruldu. Polisin engellemesinin ardından eylemler ara sokaklarda devam etti.

Kadıköy’de de yüzlerce kişi AKP’nin istifasını talep ederek yürüyüş gerçekleştirdi. Caferağa Spor Salonu önünde yapılan açıklamada “Geleceğimiz yoksa korkumuz da yok” denildi ve mücadelenin devam edeceği belirtildi.

İzmir’de eylem: Ayağa kalkmalıyız

İzmir‘in Buca ilçesinde sokağa çıkan halk, AKP hükümetini protesto etti. Polis ekipleri “Hükümet istifa” sloganları atan İzmirlileri engellemeye çalıştı. Gazete Duvar’ın aktardığına göre Şirinyer Migros önünde yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“Zamlar, vergiler, her gün artan kur kriziyle ekonomik olarak ve aynı zamanda politik olarak daha fazla köleleştiriliyoruz. Bizler bu köleleştirilmeye karşı ses çıkarmazsak onlar bu soyguna devam edecekler. Ayağa kalkmalıyız. Buna karşı her yerde ses çıkartmamız ve bu soygunu yapan iktidarı halkımızın özgün gücüyle istifaya zorluyoruz.”

Bornova Meydanı’nda toplanana İzmirlilerin ise önü polis tarafından kesilirken, alkış ve ıslıklarla hükümetin politikaları protesto edildi. Burada açıklama yapan İzmirliler “Biz her gün yüzler, binler, milyonlar olarak hükümetin karşısında dikilmeye devam edeceğiz” dedi.

Kocaeli’de yedi kişi gözaltına alındı

Kocaeli’nin Derince ilçesinin Yenikent Mahallesi‘nde eylem yapanlar “AKP mezara, halk iktidara”, “Artık yeter! Geçinemiyoruz” sloganları eşliğinde şiddetli sağanağa rağmen yürüdü.

Yenikent’teki eylemi takip eden Evrensel Gazetesi Kocaeli Temsilcisi Gözde Meydan ve Emek Partisi (EMEP) Körfez İlçe Başkanı Başkanı Adem Korkmaz gözaltına alındı. Gözaltı sayısının toplam yedi olduğu açıklandı.

Eskişehir’de altı kişiye gözaltı

Eskişehir’de döviz kurlarını ve hükümeti protesto için eylem yapan biri kadın altı kişi gözaltına alındı. Akşam saatlerinde Haller Gençlik Merkezi önünde meydana gelen olayda polis gözaltına alınan kişilere “Direnme” diye bağırdı.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.