ManşetYeşil Atölye

Yeşil Ev’de ‘Ekoloji Odaklı Video Haberciliği’ atölyesi gerçekleştirildi

0
Ekoloji odaklı video haberciliği

Yeşil Gazete’nin video haberciliği alanında uzmanlaşmak isteyen profesyonel gazeteciler, gazeteci adayları ve iletişim fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlediği “Ekoloji Odaklı Video Haberciliği’ atölyesi, 23 Aralık Cumartesi günü Beşiktaş’taki Yeşil Ev’de gerçekleştirildi.

Ekoloji odaklı video haberciliği

Yeşil Gazete’nin uzman habercileri ve alanında uzman konukların katılımıyla düzenlenen atölyeler serisinde geçtiğimiz hafta, video-haber/belgesel alanında uzmanlaşmak isteyen gazeteciler ve gazeteci adayları ile “hazırlık”, “sahada dikkat edilecekler” ve “kurgu aşaması”yla ilgili bilgi edinme ve var olan bilgilerini derinleştirme fırsatı buldu. 

13:00 – 18:30 saatlerinde gerçekleşen atölyede Yeşil Gazete video editörü Cansu Acar, ekoloji odaklı video üretiminin inceliklerine değindi, video içerikleri hazırlama süreci ile ilgili deneyimlerini paylaştı.

Ekoloji odaklı video haberciliği

Bağımsız gazeteci Ufuk Çeri, video gazeteciliği alanındaki tecrübelerinden yola çıkarak, sahada video çekimi konusunda püf noktaları paylaştı, katılımcıların da yönlendirmesiyle özellikle Drone haberciliği üzerinde durdu.

Ekoloji odaklı video haberciliği

Son olarak SLOTmedia kurucusu Sercan Subaşı, video kurgusu üzerine bir atölye çalışması gerçekleştirdi; katılımcılar video habercilik alanında en çok kullanılan programlardan biri olan Adobe Premiere Pro ile nasıl video kurgusu yapıldığı üzerinde çalışma fırsatı buldu. 

Ekoloji odaklı video haberciliği

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.