Dink’in filmi, “Saroyan Ülkesi” Locarno’da gösterilecek

Lusin Dink’in dünyaca ünlü, Ermeni asıllı Amerikalı yazar  Willam Saroyan´ın memleketi Bitlis´e olan yolculuğunu anlattığı filmi Saroyan Ülkesi, Locarno Film Festivali’ne seçildi.

7-17 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek 66. Locarno Film Festivali’nde gösterimi yapılacak filmin çekimleri İstanbul Kundura Fabrikası ile Trabzon-Bitlis güzergâhında yapıldı. Üç haftada tamamlanan Saroyan Ülkesi’nin senaryosu söyleşilere, Saroyan’ın öykü canlandırmalarına ve bütünüyle bir kolaj olarak kurgulanan Saroyan’ın kendi sözlerine dayanıyor.

Ermenistan’dan Gümüş Kayısı ile dönmüştü

Festivalin “Open Doors” bölümünde gösterilecek olan film, geçtiğimiz hafta Ermenistan’da 10.su düzenlenen Altın Kayısı Film Festivali’nde “Ermenistan Panoraması” bölümünde yarışmış ve Gümüş Kayısı ödülünü kazanmıştı.

(Bianet)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR