GündemManşetTürkiye

Birçok kenti sel vurdu: İki kişi ve onlarca hayvan hayatını kaybetti, bir kişi kayıp

0

Kastamonu, Samsun, Sinop ve Amasya’da kuvvetli yağış sel ve su baskınlarına neden oldu. Samsun’da Şükrü Köksal ses sularının içerisinde sürüklenerek hayatını kaybetti. Amasya’da araç içerisinde sel sularına kapılan Murat Ekşi ve Zilal Şahin kayboldu. Kaybolan bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken Zilal Şahin için arama çalışmaları sürüyor. Denizli’de tren rayları ciddi hasar gördü. Samsun’da bir, Kastamonu ve Sinop’ta iki ilçede okullar tatil edildi. 2021’de yanlış yapılaşma nedeniyle kuvvetli yağışın sele dönüşerek bir felaket haline geldiği Kastamonu, Bozkurt ve İnebolu ilçelerine de taşkın tehlikesi meydana geldi. Çay kenarlarına taş ve toprak yığınlarıyla barikat oluşturuldu. Belediye hopörlerinden anons yapılarak esnafın işyerlerini açmaması istendi. 

Samsun: Bir kişi hayatını kaybetti

DHA’nın aktardığına göre; Samsun’un Ladik ilçesine bağlı Alıçlı mahallesinde, birçok hayvanın öldüğü sel sırasında, hayvanlarını köprüden geçirmek isterken dengesini kaybederek düşen Şükrü Köksal, taşkınla birlikte sürüklendi. Köylülerin çabaları sonucu sel sularının içerisinden çıkarılan Köksal hayatını kaybetti.

Fotoğraf: İHA

İlk belirlemelere göre Ladik ilçesi Tüfekçidere mahallesinde 32 küçükbaş ve 1 büyükbaş hayvan hayatını kaybetti.   

Enerji nakil hatlarında direk yıkılması nedeniyle meydana gelen kesintilere jeneratör beslemesiyle müdahale edildiği bildirildi.

Sinop: İki ilçede okullar tatil

Sinop Valiliği‘nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, kent genelinde bugün ve yarın kuvvetli ve gök gürültülü yağışların devam edeceği belirtilerek, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi. 

Valilik açıklamasında bugün Ayancık ve Türkeli ilçelerinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi. Samsun’un Ladik ilçesinde de eğitime 1 gün ara verildi.

Kastamonu: Bozkurt ve Inebolu’da yine dere suları yükseldi

Kastamonu’nun Bozkurt ve İnebolu ilçesinde, gece boyu süren kuvvetli yağış nedeniyle dere suları yükseldi, iş yeri ve evleri su bastı. Çatalzeytin ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak sebebiyle bazı köy yolları ulaşıma kapandı. İnebolu ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle okullar tatil edildi.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde, etkili olan sağanak nedeniyle tüm okullarda eğitim ve öğretime de bir gün ara verildi. İlçeyi Kastamonu’ya bağlayan kara yolunun belirli bölgelerinde küçük çaplı heyelanlar yaşandı, Karayolları ekipleri temizleme çalışması yaparak yolları açtı.

İnebolu’nun içinden geçen Söke Çayı ile Bozkurt’un içinden geçen Ezine Çayı‘nda su seviyesi yükseldi. İki çayda da taşkın riskine karşı önlem alındı. Çayların kenarlarında taş ve toprak yığınlarıyla barikat oluşturuldu. Belediye hoparlörlerinden de anons yapılarak esnaftan iş yerlerini açmaması istendi.

Amasya: İki kişi sel sularına kapıldı, birinin cansız bedenine ulaşıldı

Amasya’da meydana gelen selde iki vatandaş sulara kapıldı. Bir vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı. Murat Ekşi, Zilal Şahin ve eşi Serkan Şahin araçlarında sele kapıldı. 33 yaşındaki Serkan Şahin kendi çabasıyla araçtan kurtulurken Murat Ekşi ve Zilal Şahin araçla kayboldu. AFAD, jandarma, özel idare ve Samsun Jandarma Komutanlığının su altı kurtarma ekipleri 38 yaşındaki Murat Ekşi’nin cansız bedenini çıkardı. 30 yaşındaki Zilal Şahin hala kayıp.   

Öte yandan Amasya’da, sağanak yağışın etkisiyle merkeze bağlı Kuzgeçe köyü mevkiinde heyelan meydana geldi. Sel sularıyla birlikte gelen çamur ve taş parçaları Amasya-Taşova D 100 Karayolu’nu ulaşıma kapattı. Balçık ve çamurla kapanan yolda ilerleyemeyen araçlar kuyruk oluşturdu.

Tokat’ta sağanak

Tokat’ta da sağanak yağış etkili oldu. Kırsal alanlarda etkili olan sağanak köylerde bulunan vatandaşlara zor anlar yaşattı. 

Erbaa ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından ilçeye bağlı köylerde aşırı yağış nedeniyle sel meydana geldi. O anlar ise cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Ankara’da sağanak

Ankara’da dün (4 Haziran) öğle saatlerinde başlayan yağmur nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Araçlar biriken sular nedeniyle ilerlemekte güçlük çekerken Dikmen‘in bazı bölgelerinde kuvvetli sağanak nedeniyle yollara toprak ve taşlar sürüklendi.

Çorum: Tarım arazileri zarar gördü

Çorum’un Sungurlu ilçesinde sağanak nedeniyle ekili alanlar zarar gördü. 

İlçede öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak sonucu Karabatak Çayı taştı. Beşdam köyünde, çayın kıyısındaki ekili arazileri su bastı.

Denizli: Tren hattı zarar gördü

Denizli-Aydın ve İzmir seferlerinin yapıldığı tren hattının Goncalı mahallesindeki 500 metrelik kısmında sağanağın neden olduğu selde çökme ve rayların altında toprak boşalması oldu. Durumu fark eden vatandaşlar, hareket halindeki treni durdurarak olası bir faciayı önledi. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaraların en kısa sürede sarılacağını söyledi.

Bolu’da taşkınlar

Bolu’da, iki gündür etkisini sürdüren kuvvetli yağışın Abant Deresi ve dereye akan çayların debisini yükseltmesi nedeniyle Bolu-Abant kara yolunda taşkınlar meydana geldi.

Bitlis’te şimşekler

Bitlis ve ilçelerinde gece saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış ve şimşek etkili oldu. Özellikle Tatvan ve Güroymak ilçelerinde etkili olan şimşek, yaydığı ışığın etkisiyle adeta geceyi gündüze çevirdi.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.