2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Depremin altıncı günü: Can kayıpları resmi rakamlara göre 22 bine yaklaştı

0

Yıkılan binalarda enkaz altında kalan çok sayıda insan ise hala kurtartılmayı bekliyor.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Büyük Marmara Depremi’nin bilançosunu geride bıraktı. 7.5 büyüklüğündeki bu depremde Meclis araştırması raporuna göre 18 bin 373 kişi hayatını kaybetmiş, 48 bin 901 kişi ise yaralanmıştı.

Gaziantep Nurdağı / AAGaziantep Nurdağı / AA

1 milyon kişi barınma merkezlerinde

Maraş’ın yanı sıra Antep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay‘da yaklaşık 1 milyon 50 bin kişi geçici barınma merkezlerine yerleşti. Onbinlerce kişi başka kentlerdeki yakınlarının yanına gitti.

Ancak on binlerce kişinin barınma problemleri devam ediyor, çadır ve konteyner sıkıntısı sürüyor. Bugün heyetiyle beraber Malatya’ya giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çadır üreticilerinden stoklarını kendilerine yönlendirmelerini, hepsini satın alacaklarını söylemişti. 

Öte yandan, depremin altıncı gününde Maraş, Diyarbakır, Antakya ve Malatya’da enkaz altından yedi kişi sağ olarak kurtarıldı.

Depremlerden etkilenen illerde yıkılan binalardan da Cumhuriyet başsavcılıklarının soruşturmaları kapsamında beton, demir ve diğer malzemelerden deliller toplanıyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.